Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva glasa manje

Janković nije dobio povjerenje za sastav slovenske vlade

zoran janković, slovenski parlament (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
11.01.2012.
u 16:09

Za njega su glasovala 42 zastupnika slovenskog parlamenta, a podržali su ga Socijalni demokrati i DeSUS

Slovenski parlament ipak nije izglasao Zorana Jankovića za mandatara za sastav vlade. Za Jankovića je u srijedu glasovalo 42 zastupnika iako je uoči glasovanja računao na dva glasa više, a dan prije najavljivao je 46 glasova, čime bi osigurao većinu.

Formalno su ga podržale dvije stranke, Socijalni demokrati i DeSUS, dok su protiv njega glasovali Građanska lista Gregora Viranta, Slovenska narodna stranka, Nova Slovenija i Slovenska demokratska stranka.

– Nemamo vremena za političke igre – poručio je Janković za obraćanja slovenskom parlamentu. Pozvao je zastupnike da ga podrže kako bi Slovenija dobila "vjerodostojnu vladu". Nakon glasovanja za slovenske je medije izjavio da prihvaća volju zastupnika iako smatra da je napravio sve što treba, naglasivši i kako ovo ne doživljava kao poraz.

Jankoviću, čija je stranka Pozitivna Slovenija na parlamentarnim izborima osvojila najviše glasova, predsjednik Danilo Türk dao je mandat za sastav vlade. No, njegov je koalicijski partner Gregor Virant objavio da napušta Jankovića te da je bliži suparničkom taboru, onomu bivšeg premijera Janeza Janše i njegova SDS-a.

Türku preostaje da u roku od 14 dana odredi novog ili starog mandatara, a mogu ga predložiti i parlamentarne stranke i skupine od najmanje 10 zastupnika.

Komentara 23

OB
-obrisani-
23:10 11.01.2012.

more - u nabrajanju stranaca kod instalacije sandalera, izostavio si srbiju

DE
dežela
17:55 11.01.2012.

to je drugi udarac komunističkoj mafiji u SLO koju vode Kučan i Turk, (prvi - izbor predsjednika parlamenta); USA su ranije dale jasno do znanja da je Jankovič mafiozo i nije prikladan za premijera!

TT
tTony
06:10 12.01.2012.

slovencima se vid popravijo nij im za vjerovat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije