Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objava na Facebooku

Janša najavio mogućnost samoorganiziranja građana ako Cerar ne zaustavi migrantski val

Janez Janša
Foto: DPA/PIXSELL
18.11.2015.
u 22:20

Janša ocjenjuje kako je zbog aktualne migrantske krize u Velikoj Britaniji sve više onih koji razmišljaju o izlasku iz Europske unije

U raspravi o terorizmu u Parizu i migrantskoj krizi koju je objavio na Facebooku oporbeni čelnik Janez Janša kritizirao je slovenskog premijera jer dopušta ilegalni tranzit migranata kroz Sloveniju te upozorio na mogućnost da samoorganizirani građani zaustave migrantski val.

Sada se odlučuje o budućnosti Europe i Slovenije jer je Schengensko područje slobodnog kretanja u Europi jedno od najvećih civilizacijskih tekovina EU, no slovenski premijer Miro Cerar umjesto da spašava Schengen i zaustavi nezakonit ulazak ilegalnih migranata u Sloveniju dopušta njihov slobodan prolaz i tako doprinosi rušenju Schengena, navodi Janša.

Janša ocjenjuje kako je zbog aktualne  migrantske krize u Velikoj Britaniji sve više onih koji razmišljaju o izlasku iz Europske unije.

Slovenska vlada nije svjesna svojih štetnih postupaka glede migranata koji zemlji prijete isključenjem iz Schengena, pa bi se moglo dogoditi da se građani samoorganiziraju i sami počnu  kontrolirati granicu, kako bi spriječili ilegalni ulazak migranata u Sloveniju, upozorio je Janša.

Za američkog predsjednika Baracka Obamu on je naveo da je napravio veliku pogrešku što je odmah izjavio da SAD neće intervenirati kopnenom vojskom na područjima pod kontrolom tzv. Islamske države iako je jasno da se ona samo iz zraka ne može pobijediti. 

>> Migrante neće ni Hrvatska zatvore li se drugi na ruti 

>> Slovenija uz opravdanja i kritike postavlja ogradu uz Kupu

Komentara 18

DM
dr_max
23:54 18.11.2015.

Janša, da je barem ovaj hrvatski mlitavi puk za samoorganizaciju, nažalost ništa, oni vjeruju orlu i ostoji. Treba čim prije povratiti kontrolu nad zemljom inače nam se još lošije piše. Orban je uzor!

SL
stalno lazu
05:54 19.11.2015.

Nije poginulo dovoljno ljudi na ovoj dovoljno napaćenoj zemlji. Migranti teroristi prolaze karavanom dok psi čak ni ne laju

Avatar germanikus
germanikus
22:51 18.11.2015.

A da se janša obrati tetki Mekelici i gospodinu Tsiprasu jer su oni direktno odgovorna za sva ta sra....nja!Slovenija,Hrvatska,Srbija i makedonija su samo kolateralne žrtve infantilne politike gospođe Merkel!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije