Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirovinske reforme

Jandroković: Vodit ćemo računa da mirovine budu što bolje

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.07.2018.
u 15:58

Na pitanje kada bi onda reforma bila spremna, Jandroković je istaknuo da bi bila spremna najvjerojatnije na jesen

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) poručio je u ponedjeljak kako će s koalicijskim partnerima u normalnoj koalicijskoj atmosferi, u atmosferi suradnje i tolerancije i dogovaranja postići dogovor koji će biti koristan za umirovljenike.

"Pa nećemo se mi danas 'slamati' nego ćemo u normalnoj koalicijskoj atmosferi, u atmosferi suradnje i tolerancije i dogovaranja postići dogovor koji će biti koristan za naše umirovljenike, vodit ćemo računa o održivosti sustava, o tome da mirovine budu što je moguće bolje, da se izjednače prava svih osiguranika. I vjerujem da ćemo u tome imati potporu koalicijskih partnera i da ćemo ostvariti suglasje", poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ)  na pitanje novinara hoće li koalicijske partnere uspjeti "slomiti".

Na pitanje kada bi onda reforma bila spremna, Jandroković je istaknuo da bi bila spremna najvjerojatnije na jesen.

"Koliko imam informacije iz Vlade priprema se sve kako bismo na jesen onda donijeli sve potrebne zakone", naglasio je Jandroković uoči sastanka s koalicijskim partnerima u zgradi Vlade. 

Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Milorad Batinić je na pitanje što očekuje, hoće li se uspjeti danas približiti u stavovima, rekao kako je prije svega to prijedlog ministra. 

"Ovo je prijedlog ministra. Kada se kompletan dokument dovrši koji će ići u javnu raspravu, to će biti otvoreno i za jednu širu raspravu", poručio je Batinić. 

Na pitanje što mu je najspornije u ovome što je dosad čuo, Batinić je rekao da je teško govoriti o onome što je sporno, što nije. "Kad se cjeloviti dokument predoči, tada ćemo razgovarati", istaknuo je. 

Na tvrdnju novinara kako je već u startu rekao da treba jačati drugi mirovinski stup, Batinić je istaknuo kako stoje na tome da drugi mirovinski stup treba jačati. "I budućnost svih budućih, znači mladih koji su tek počeli raditi ili će početi raditi, po nama je u drugom mirovinskom stupu", poručio je.   

Upitan o dodatku od 27 posto koji neće primati oni koji ostanu u drugom mirovinskom stupu, Batinić je rekao: "Znači, ne možete izgubiti nešto što niste ni imali. Drugi mirovinski stup ni do sada nije imao stimulativni dio. O tome, ali i o svemu šire, kada dobijemo konkretne prijedloge".

Na tvrdnju da će prava ipak bitno smanjiti bez obzira na to što nisu bila zajamčena, Batinić je kazao: "Ne, to nisam uspio iščitati iz ovog zakona".

I umirovljenici bježe iz Hrvatske: 'Idem u Italiju njegovati starce...'

Gordan Jandroković
1/14

Komentara 8

KV
kvadar
16:18 03.07.2018.

Čije?

DU
Deleted user
18:07 03.07.2018.

obecanja hdz vrhuške su ludom radovanje...obicno jedno misle ako misle....drugo govore....a trece rade za stvarno...ali za svoje osobne interese...

DU
Deleted user
16:48 03.07.2018.

Jesenti milu bigulicu, ako njegova saborska ekscelencija Njonjo kaže da će mirovine biti bolje, onda će tako i biti. Što taj čovjek reče to nikada ne poreče. Kaj se onda mi imamo briunuti oko toga?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije