Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SABORA U KINI

Jandroković u Šangaju istaknuo važnost inicijativa '17+1' i 'Jedan pojas, jedan put'

Gordan Jandroković u Kini
Foto: Hrvatski sabor
1/3
05.11.2019.
u 13:31

Jandroković je održao izlaganje na Gospodarskom forumu 2. Kineskog međunarodnog uvoznog sajma u Šangaju posvećenom temi otvaranja i inovacija radi osnaživanja svjetskog gospodarskog razvoja, s oko 1500 gostiju iz cijelog svijeta.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je u utorak na gospodarskom forumu u Šangaju odličnu suradnju Kine i Hrvatske na više područja, među kojima su posebno važne inicijative "17+1" i "Jedan pojas, jedan put" s nizom projekata od zajedničkog interesa, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Jandroković je održao izlaganje na Gospodarskom forumu 2. Kineskog međunarodnog uvoznog sajma u Šangaju posvećenom temi otvaranja i inovacija radi osnaživanja svjetskog gospodarskog razvoja, s oko 1500 gostiju iz cijelog svijeta.

"Predsjednik Sabora je istaknuo odličnu suradnju Kine i Hrvatske na više područja, među kojima su posebno važne inicijative '17+1' i 'Jedan pojas, jedan put' s nizom projekata od zajedničkog interesa", piše u priopćenju u kojem se dodaje da je Jandroković održao izlaganje "Otvaranje, regulativa i poslovno okruženje – uloga vlada i perspektive multinacionalnih tvrtki".

Naglasio je da je uloga vlada i nacionalnih parlamenata stvoriti uvjete na kojima će gospodarstvenici graditi i razvijati svoje poslovanje te podsjetio da Hrvatska kontinuirano razvija i unapređuje svoje poslovni okvir.

Istaknuo je i reforme poduzete u posljednje četiri godine radi lakšeg poslovanja i podizanja razine konkurentnosti hrvatskog gospodarstva: od porezne reforme koja se provodi od 2015. i koja je rezultirala porastom konkurentnosti tvrtki i tržišta rada, uklanjanja administrativnih prepreka poslovanju, među kojima su i neporezna financijska opterećenja poslovanja do unapređenja investicijskog okvira, prema kojemu je Hrvatska ima trenutačno jedan od najkonkurentnijih i najboljih sustava poticanja ulaganja u Europskoj uniji.

"Hrvatska raste na ljestvicama gospodarskih sloboda što ukazuje na sve veću otvorenost i privlačnost Hrvatske kao poslovne i ulagačke destinacije, uspješno smanjuje deficit i javni dug što je dovelo do rasta kreditnog rejtinga i pada cijene kapitala i posljedično lakšeg i profitabilnijeg poslovanja u Hrvatskoj", rekao je, kako stoji u priopćenju, predsjednik Sabora.

Jandroković je u izlaganju naglasio da je Hrvatska otvorila svoje projekte kineskoj strani te podsjetio da je za izgradnju najvećeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj, Pelješkog mosta, angažirana kineska tvrtka.

Pozvao je ulagače da iskoriste prednosti Hrvatske – od njezinog geografskog položaja, poticajnog poslovnog okruženja do jasne podrške i otvorenosti hrvatske vlade te izrazio uvjerenje da će predstavništva Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice u Šangaju imati važnu ulogu u povezivanju gospodarstava dviju država.

Kineski međunarodni uvozni sajam održava se drugu godinu za redom na inicijativu predsjednika Xi Jinpinga, a sastoji se od Međunarodnog gospodarskog foruma te gospodarsko-izložbenog dijela.

Komentara 4

JA
Jazo
14:48 05.11.2019.

To i treba stalno naglašavati, Hrvatska je zaista privlačna za ulagače, od geografskog položaja, poticajnog poslovnog okruženja do jasne podrške i otvorenosti hrvatske Vlade!

LU
Lui
14:53 05.11.2019.

Odlično iskorištena prilika za privlacenje ulagača!

VA
Vagabundo
15:00 05.11.2019.

Jako dobro izlaganje,Hrvatska definitivno raste na ljestvicama gospodarskih sloboda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije