Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBIŠAO STRADALA PODRUČJA

Jandroković: Sabor će brzo reagirati i donijeti sve potrebne akte i zakone

Posljedice potresa u selu Majska Poljana
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
30.12.2020.
u 17:49

Trebat će ispoštovati posebnosti ovoga kraja, jer ovdje je više seosko područje stradalo. U Petrinji su zgrade u centru gotovo potpuno uništene, vjerojatno će se velik dio raditi ispočetka, neće biti konstrukcijske obnove, kaže Jandroković

Hrvatska neće ostaviti ove ljude, bit ćemo uz njih. Smisao je politike da u ovakvim situacijama da sve od sebe da pomogne ljudima. Dobro smo počeli, moramo tako nastaviti. Iznimno je važno da brzo reagiramo, da pomoć upućena onima kojima je najpotrebnija. Najstrašnije je obiteljima koje su izgubili svoje najbliže - poručio je danas predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon obilaska Petrinje, Gline i Majske Poljane dodajući kako su država i sve nadležne službe zasad dobro reagirale zahvalivši HGSS-u, vojsci, policiji, bolničkom osoblju, volonterima i velikom broju mladih koji su stigli u pomoć.

Kako prenosi Hina, Jandroković je naveo da na terenu ima ljudi koji su ostali bez doma, ali ne žele otići, pa je zato važno da čim prije stigne pomoć u šatorima i kontejnerima. Spomenuvši kako mu je ministar Božinović kazao da je jedan od zahtjeva koji ide prema EU upravo nabavka kontejnera, Jandroković reče da je jedan dio kontejnera na putu, a oni su rješenje za ljude koji žive u seoskim sredinama.

- Sabor će brzo reagirati i donijeti sve potrebe akte i zakone koji će omogućiti da proces ide dalje. U stalnom sam kontaktu s premijerom. Sada je dilema uklopiti Sisačko-moslavačku županiju u Zakon o obnovi Zagreba i okolice ili ići s posebnim zakonom. Treba vidjeti koji će model osigurati efikasnost i brzinu. Trebat će ispoštovati posebnosti ovoga kraja, jer ovdje je više seosko područje stradalo. U Petrinji su zgrade u centru gotovo potpuno uništene, vjerojatno će se velik dio raditi ispočetka, neće biti konstrukcijske obnove. No, prepustimo to Vladi i struci, a odmah nakon toga Sabor će ići s hitnom procedurom donošenja zakona - poručio je Jandroković ističući da će se ono što nas čeka brojati u stotinama milijuna eura, a prema najavama iz EU ta će nam sredstva biti dostupna.

- No, bitno ih je brzo kanalizirati, pretvoriti novce u projekte, zgrade i kuće - zaključio je šef Sabora.

 

Ključne riječi

Komentara 9

MA
macor
21:31 30.12.2020.

Jel ovome tipu itko rekao da su mnogi satori i kontenjeri vec tamo dosli. Zahvaljujuci samoorganizaciji gradana Hrvatske i gradana drugih zemalja. Da su cekali Jandrokovica i jad od Vlade, mnogi bi jos danima po cestama spavali i nebi imalili ni za pojesti ni za popiti.

MA
macor
07:52 31.12.2020.

Vijesti iz buducnosti. 10.08 2022 "Poznati HDZ-ovac iz Petrinje napravio vanjski bazen od novca namjenjenog za izgradnju od potresa porusenih kuca." Ili;" Poznata HDZ-ovka iz Gunje kupila trosobni stan u centru Zagreba od novca ………..

RI
rimac444
10:05 31.12.2020.

Jandroković je jedan od najboljih političara koje pamtimo u slobodnoj našoj državi. Čovjek normalan, sposoban, pametan, pouzdan za kojeg uvijek znamo da će reagirati racionalno u interesu hrvatskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije