Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv širenja zaraze

Jandroković otkrio: Primjena zakona o kaznama kreće od subote

Zagreb: Nastavljena 4. sjednica Sabora
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
02.12.2020.
u 19:09

Budući da ovdje nema novih mjera i novih ograničenja slobode građana smatram da nema potrebe za dvotrećinskom većinom, rekao je izrazivši neslaganje s oporbom

Predsjednik sabora Gordan Jandroković otkrio je da primjena zakona o kaznama kreće od subote.

U RTL-u Danas govorio je o kaznama za kršenje mjera u borbi protiv širenja koronavirusa te izrazio neslaganje s oporbom koja se ne slaže s izmjenama. 

"Ustavni sud je na sličnu kritiku koju je davala oporba, pa i na njihove zahtjeve prema Ustavnom sudu da se očituju, jasno kazao da je sve u skladu s Ustavom i zakonom. Budući da ovdje nema novih mjera i novih ograničenja slobode građana smatram da nema potrebe za dvotrećinskom većinom", rekao je i dodao: "Sve je pokriveno člankom 16. i Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Ako oporba misli drugačije imat će mogućnost tražiti od Ustavnog suda da se očituje".

VIDEO Policija o najavljenom kažnjavanju građana koji krše epidemiološke mjere

Ključne riječi

Komentara 13

MU
Mud
19:44 02.12.2020.

Ništa bez 2/3 glasova.

Avatar Medusa
Medusa
19:40 02.12.2020.

Poslije 95.g. I stjecanja slobode eto kakve kreature nam ju oduzimaju.

OV
ovcalila
19:57 02.12.2020.

Beroš bježi iz zdravstv i preuzima ministarstvo unutarnjih poslova negova misija kao ministra zdravstva završava cijela vlada je preboljela coronu pa mogu poćeti punjenje proračuna od kazni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije