Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Jandroković: Ne razumijem Milanovića, bilo bi prirodno da je na sjednici Sabora

Zagreb: U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
20.07.2020.
u 17:01

"Vidim da je najavio i neke druge korake, očito ima neki drugi koncept pozicije predsjednika. Neka ga javno obrazloži, pa ćemo i o tome razgovarati, ako treba", rekao je Jandroković uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak da ne razumije predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji je najavio da neće doći na prvu sjednicu novog saziva Hrvatskog sabora, istaknuvši kako bi bilo prirodno da je on tamo.

"Ne razumijem predsjednika Republike. Vidim da je najavio i neke druge korake, očito ima neki drugi koncept pozicije predsjednika. Neka ga javno obrazloži, pa ćemo i o tome razgovarati, ako treba", rekao je Jandroković uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Dodao je kako bi bilo dobro da se nastavi praksa po kojoj su predsjednici države dolazili nazočiti i uveličati konstituirajuću sjednicu Sabora, tim više što predsjednik Republike saziva prvu konstituirajuću sjednicu Sabora. "Meni se čini da bi bilo vrlo prirodno i normalno da je on tamo", ocijenio je Jandroković.

O tome do sada nije dobio službenu obavijest iz Ureda predsjednika tako da ne zna koji su pravi razlozi zbog kojih Milanović neće doći na sjednicu Sabora. 

Upitan je li pročitao Milanovićevu objavu, u kojoj kao razlog nedolaska navodi domenu njegova shvaćanja uloge i položaja Hrvatskog sabora, odnosno položaja neovisnosti o predsjedniku, Jandroković je odgovorio da je pročitao ali mu je teško shvatljivo takvo razmišljanje.

"Mi smo država 30 godina, postoje određeni dobri običaji i tradicija. Smatram da ju treba čuvati i bilo bi puno bolje da predsjednik Republike dođe na ovaj svečani čin", istaknuo je. Podsjetio je kako je to deseti saziv Sabora po redu, odnosno da smo u 30 godina samo deset puta imali takav događaj i takvu svečanu sjednicu. 

"To je trenutak u kojem svjedočimo zajedništvu nacije i suradnji institucija te iskazujemo poštovanje jedni prema drugima. To je trenutak koji je po svojoj važnosti kao i inauguracija predsjednika Republike. Smatram da svi trebamo biti na takvim prilikama i zajedno obilježiti te svečane trenutke", poručio je Jandroković.

Komentara 5

MA
manipulacija
17:45 20.07.2020.

Mislim da svi možemo zaključiti da "prirodno/normalno" i "Milanović" ne mogu u istu rečenicu...

DE
Debos
17:46 20.07.2020.

zasigurno mu je prerano doći ujutro u 10

BO
bolonjez
17:47 20.07.2020.

Nije u sabor dolazio ni kao zastupnik jer su ga boljele prepone, kako je sam govorio, tako da me ni ovo uopće od njega ne čudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije