Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA REAKCIJA

Jandroković demantirao šefa sindikata MUP-a: To su neistine i potpuno lažne informacije

Pixsell
23.12.2020.
u 12:31

Opći sindikat MUP-a o incidentu je obavijestio Vladu i Ministarstvo unutarnjih poslova, ali iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora najoštrije su odbacili prijavu kao potpuno neistinitu izjavu

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odgovorio je na prozivke Općeg sindikata MUP-a koji ga je prozvao jer je, kako kažu, inzistirao na tome da pripadnici Interventne policije ugase vozilo jer mu "strašno smrdi". 

"Iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora najoštrije odbacujemo kao potpuno neistinitu izjavu koju je danas objavio predsjednik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri. Riječ je o neistinama i potpuno lažnim informacijama i nije jasno otkud su kao takve dospjele", priopćeno je iz ureda Gordana Jandrokovića.

Podsjetimo, Jandroković je navukao je bijes policajaca koji rade na osiguranju zgrade Vlade pa je Opći sindikat MUP-a o incidentu obavijestio Vladu i nadležno ministarstvo.

U dopisu su naveli kako je Jandroković ''inzistirao na tome da pripadnici Interventne jedinice policije Zagreb ugase vozilo jer mu strašno smrdi''. Osvrnuli su se i na neadekvatne uvjete u kojima rade te manjkave resurse kojima raspolažu.

"U kombiju u kojem policajci provode i po 12 sati, bez mogućnosti grijanja, kada su temperature okoline klasične zimske, u kojem njih nerijetko više od šestorice prati svaki pokret štićene zone na koji prikladno reagiraju, u istom takvom kombiju iz kojeg, kada zaustave vozilo u kontroli prometa, po sili zakona moraju kontrolirati tehničku ispravnost drugih sudionika u prometu htjeli – ne htjeli, a svojim zaduženim vozilom ne mogu poslužiti kao primjer?!

Webasto sustav samo je za elitu? Bez obzira na to što je vrlo praktičan za nekoga tko mora eksploatirati službeno vozilo kao stražarsku kućicu jer je tako profesionalno i ispravno?!

Kad kolege govore: "Sramota nas je voziti se među ljudima, gledaju nas kao svemirce, ali ne zato što smo policajci, već zato što nam vozilo izgleda kao da se priprema za prodaju na Jakuševcu – kao da su ga temperama farbali, ispod šajbe toliko puše zimi da selotejpom i kartonom krpamo rupe da nam je u kabini koliko-toliko toplo. Moramo kontrolirati ljude po cesti ako su im auti truli, ali bi volio ovaj naš trulež poslati na izvanredni tehnički pregled – onako s videoprijenosom live.“

Takav isti kombi danas je izrazito zasmetao gospodinu Jandrokoviću, koji je inzistirao na tome da pripadnici Interventne jedinice policije Zagreb ugase vozilo jer mu strašno smrdi. – One iste IJP koja samo čeka trenutak kada će stati između njega i onog gore opisanog očajnika. Toliko mu je naš tužni kombi zasmetao da je naredio da se policajcima odmah naredi da ugase vozilo jer mu strašno smrde ispušni plinovi iz vozila….

Ti ispušni plinovi ne smrde zbog policajaca, već zbog onih koji brinu o opremi, pa i o voznom parku policije, onih koji definiraju i organiziraju tempo javne nabave i raspoređuju sredstva za nabavu nužnog. Upravo zbog njih isti ti ispušni plinovi iz motora vozila, čiji je radni vijek odavno prošao, čija je eksploatacija višestruko prekoračena, a danas je samo prikaz stihije i nebrige o običnom policajcu čak i nakon događaja sa skoro najgorim ishodima….

Da ne bi glagol 'ponižavati' bio tek floskula – ovako rječnik opisuje glagol ponižavati: umanjivati čiju vrijednost, vrijeđati čiji ugled ili osobnost; sin. (ponizivati) • ponižávati se 〈povr.〉 dovoditi se u nedostojan, manje vrijedan položaj", stoji, između ostalog, u priopćenju koje potpisuje predsjednik OS MUP-a, Tomislav Teri

Dopis koji smo uputili Vladi RH i Ministarstvu unutarnjih poslova, a u vezi s događajem od 21.12.2020. ispred zgrade...

Objavljuje Opći sindikat MUP-aUtorak, 22. prosinca 2020.
Ključne riječi

Komentara 40

PE
PetrusManus
10:47 23.12.2020.

Njonji smeta miris ispušnih plinova kombija, a nikad mu nisu zasmetali ispušni plinovi Sanadera, Kosorice i Plenkovića kojima tako vijnerno viri iz ispušne cijevi već desetljećima, kako je jadan taj čovijek.

Avatar Observer
Observer
11:07 23.12.2020.

Doznali smo jedan vazan podatak-Policijsko vozilo ni pod kojim uvjetima ne bi moglo proci tehnicki pregled kad na vozilu ne bi bio natpis Policija (?) Zar to nije korupcija? A vi ste policija ?

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:05 23.12.2020.

Koliko se HDZ udaljio od običnih ljudi. To nije više normalno. Vjerodostojno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije