Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jandroković

Ne pamtim da se ikad u HDZ-u ovako demokratski razgovaralo, ali mora postojati red

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.06.2018.
u 13:48

Mislim da je predsjednik stranke pokazao visoku razinu tolerancije, dao je priliku da se te nesuglasice izglade, pravdao je Jandroković postupke premijera Plenkovića.

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u komentirao je sjednicu Predsjedništva HDZ-a, na kojoj su u ponedjeljak Davor Ivo Stier i Miro Kovač razriješeni dužnosti političkog i međunarodnog tajnika stranke.

Jandroković u tome nije vidio ništa neobično, nazvavši odluku logičnom

– To nisu ljudi koji su izabrani. Smatram da je normalno, logično da predsjednik bira one ljude za koje smatra da mu najviše mogu pomoći u radu. Logično bi bilo da su, ako nema povjerenja, ako izjave nezadovoljstvo, kada su shvatili da politika koju vodi Andrej Plenković za njih nije dobra, sami podnijeli ostavku – rekao je.

Novinari su željeli čuti njegov komentar na izjavu Lovre Kuščevića koji je danas rekao da su na Predsjedništvu radili analizu svih govora s nedavnog Izvještajnog sabora HDZ-a na kojem su ''mjerili jačinu aplauza''

Gordan Jandroković
1/15

– Ne razumijem. Ovo pitanje držim zlonamjernim jer se nije tako događalo. Kuščević sigurno nije to tako rekao – rekao je Jandroković, a kada su mu novinari potvrdili da je to uistinu rekao, Jandroković je krenuo opravdavati Kuščevića.

– Radite predstave od nečega što nije bilo tako. Možda je netko osobno to radio, ali bilo bi apsurdno da je to radilo Predsjedništvo. Kuščević se možda krivo izrazio. Bavili smo se Izvještajnim saborom, kakav je rezultat imao na reputaciju HDZ-a – rekao je Jandroković.

Novinare je zanimalo radi li se o čistki u HDZ-u?

– Ne razumijem vas opet. Što znači čistka? Vi kad radite, koordinirate li se između sebe? Smatrate li da je normalno da se dogovorite kako ćete raditi? Možete li raditi suprotno od politike vaše kuće? Ja sam 15 godina u Predsjedništvu HDZ-a i ne pamtim da se ovako demokratski razgovaralo, međutim mora postojati red. Mislim da je predsjednik stranke pokazao visoku razinu tolerancije, dao je priliku da se te nesuglasice izglade – pravdao je Jandroković postupke premijera Plenkovića.

Na kraju je ostalo pitanje sastanka premijera i šefa Adrisa Ante Vlahovića.

– Sasvim je normalno da se premijer informira. Treba se sastajati s ljudima koji određuju sudbinu Agrokora, a time i hrvatskog gospodarstva – zaključio je Jandroković.

 

Komentara 54

NI
nik83
14:18 05.06.2018.

Kako će čovjek znati što je čistka kad je razvio umijeće uvlačenja. Imajte razumijevanja za njonju!

PU
Pukovnik
14:29 05.06.2018.

Njonjo je najveći analni uljez u jugoistočnoj Europi i anđeo smrti svakog HDZ-ov predsjednika. Pogotovo se nadamo i ovom. On je profil beskičmenjaka koji je za radnim stolom potpisivao vlakove za konclogore. Čovjek bez obraza i časti. U HDZ se demokratski razgovara?! Koja lakrdija, UDBA čisti ostatak hrvatskog kadra u toj žabokrečini. Ali i vama će doći kraj. Možete što hoćete ali ne koliko hoćete.

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
13:55 05.06.2018.

Standardna udbaško-partijska čistka ko u Karađorđevu, s Plenkovićem u ulozi Tita i Jandrokovićem u ulozi Vladimira Bakarića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije