Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni radovi na terminalu Omišalj

Janaf poništio natječaj na kojem je Petek bio najjeftiniji

Postrojenje JANAf-a na otoku Krku
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
16.10.2020.
u 13:49

I VG Vodoopskrba je također poništila nadmetanje koje je navodno bilo naštimano za Petekovu tvrtku, a radi se o poslu na pročišćivaču voda.

Janaf je poništio natječaj na kojem je Elektrocentar Petek dao najnižu ponudu. Radi se o natječaju za izvođenje radova u projektu modernizacije sustava automatskog gašenja i hlađenja postojećih spremnika nafte i derivata na Terminalu Omišalj, II. faza., a koji je objavljen krajem kolovoza.

Ponude su pak otvorene 17. rujna kad su uhićeni među ostalim sad već bivši predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević i vlasnik Elektrocentra Petek Krešo Petek zbog sumnje u namještanje tog posla, ali i natječaj za I. fazu za Petekovu tvrtku. U Janafu navode da su za II. fazu zaprimili dvije ponude i to Elektrocentra Petek u vrijednosti 19,2 milijuna kuna i Inel- Montaže u vrijednosti 21,4 milijuna kuna.

Video: Uhićenja u aferi Janaf

- Uprava JANAF d.d. je na sjednici održanoj danas iskoristila pravo da iz opravdanih razloga, navedenih u uvjetima nadmetanja, može poništiti provedeno javno nadmetanje bez ikakve odgovornosti za troškove i štetu ponuditeljima - poručili su iz Janafa. Objasnili su da se prema tim uvjetima nametanje može poništiti ako nijedna ponuda ne udovoljava zahtjevima Dokumentacije za nadmetanje, ako je cijena najpovoljnije ponude previsoka, ako je cijena najpovoljnije ponude viša od planiranih sredstava, ako se ocijeni da se na tržištu može postići niža cijena, odnosno povoljniji uvjeti nabave ili zbog naknadno promijenjenih okolnosti.

I VG Vodoopskrba je također poništila nadmetanje koje je navodno bilo naštimano za Petekovu tvrtku, a radi se o poslu na pročišćivaču voda. 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:37 16.10.2020.

Jel to onaj Petak kaj čuva ćeliju 2 sa 2 i moli Boga da dobije manje od 40 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije