Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA KONFERENCIJA

Jambo nepravomoćno oslobođen optužbi da je klevetao Petrova

Stipe Gabrić Jambo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
09.10.2017.
u 12:33

Sudac je naveo kako je građanska odgovornost kada je u pitanju kazneno djelo klevete kudikamo šira od kaznene odgovornosti

Stipe Gabrić Jambo nepravomoćno je oslobođen optužbi da je oklevetao Božu Petrova na tiskovnoj konferenciji koju je sazvao u Metkoviću 27. svibnja prošle godine.

Na konferenciji je naveo kako su 'Božo Petrov i sekta Most oštetili grad Metković za preko milijun kuna pogodujući raznim prijateljima s liste Most te svojim rođacima i susjedima'. A na istoj konferenciji je i aludirao da je Božo Petrov upisao fakultet preko veza.

Sudac je naveo kako je građanska odgovornost kada je u pitanju kazneno djelo klevete kudikamo šira od kaznene odgovornosti, pritom pojašnjavajući da se kod kaznene odgovornosti traži izravna namjera počinitelja koji mora znati da je to što govori neistina. A sud smatra da Stipe Gabrić Jambo u ovom slučaju nije znao da to što iznosi na konferenciji neistina. 

Treba uzeti u obzir i vrijeme kada je sazvana ta konferencija jer je to bilo vrijeme predizborne kampanje za lokalne izbore, a kada su u pitanju političari tu važe nešto drugačija pravila i kriteriji nego kada su u pitanju 'obični građani'. 

Komentara 4

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:16 09.10.2017.

Petrov tužibaba a sam najgore klevetalo i lažov. Nemogu zaboraviti kako su herojski on i Miro Bulj cvilili za imunitetom kad su trebali na sud radi klevete.

Avatar Moodleen
Moodleen
14:34 09.10.2017.

Jel to Jambov intimni prijatelj Beljak potkupil suca sa kojim autoradijem?

AM
AMD------------------------
16:13 09.10.2017.

sudac je ljutsko smece,kontaminirani lopov kao i jumbo-odvratnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije