Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadali se poslu

\"Jakovinu ćemo zbog poništenja natječaja prijaviti i USKOK-u\"

sjednica vlade,radimir čačić,zoran milanović,tvrtko jakovina,gordan maras,slavko linić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
11.05.2012.
u 20:00

Trebali smo početi raditi od travnja, a onda je ministar obustavio sve, kaže B. Jocković

Četiri osobe iz Vukovara, Zagreba i Pule, koje su sukladno raspisanom natječaju Ministarstva poljoprivrede dobili posao ribarskih inspektora na kopnu, traže da ministar Tihomir Jakovina povuče odluku od 2. travnja kojom se poništava natječaj ili će u suprotnome slučaj prijaviti USKOKU-u i podnijeti ustavnu tužbu.

Pravomoćno rješenje

Branko Jocković kaže da je javni natječaj raspisan u svibnju prošle godine te da je postupak, uključujući i žalbeni rok, završen tek krajem ožujka ove godine.

– Tijekom rujna imali smo četiri testiranja u Zagrebu i u studenom sam dobio rješenje da sam primljen u radni odnos. Kako je bila jedna žalba, proveden je i žalbeni postupak koji je završen u ožujku, a 20. ožujka dobio sam pravomoćno rješenje o rasporedu za radno mjesto inspektora. I kada sam se nadao da počinjem raditi, početkom travnja dobio sam odluku, koju je potpisao ministar Jakovina, da se natječaj obustavlja – kaže Jocković.

Posebno mu je, kaže, nelogično što ministar poništava natječaj koji je završen i ima pravomoćno rješenje. Navodi i da je natječaj raspisan sukladno zahtjevima Europske komisije u pristupnim pregovorima.

– Ako se nešto takvo može dogoditi u vrhu države, što onda mogu očekivati građani koji se javljaju na natječaje raznih privatnih tvrtki. Zanimljivo je i da nitko ne spominje naše troškove puta u Zagreb. Inače, razgovarao sam i s nekim sucima i odvjetnicima, kao i zaposlenicima Ministarstva poljoprivrede i uprave, koji se ne mogu načuditi ovako nečemu tvrdeći da je to skandalozno. Koji su razlozi ovakvoj odluci, ne znam, ali sumnjamo da je to jer nismo članovi neke od vladajućih stranaka. Drugoga razloga ne vidimo – rekao je Jocković.

Natječaj protivan zakonu?

Odgovarajući na pisani upit, glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Miroslav Kuskunović kaže da pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na temelju kojeg je raspisan natječaj nije bio u skladu sa zakonskim okvirom ribarstva.

– Nakon provedenog postupka određen broj kandidata žalio se na izbor. Ministar poljoprivrede temeljem analize utvrdio je da je odabir protivan zakonu te je obustavio postupak – piše u kratkom odgovoru iz ministarstva.

Komentara 5

PU
Pula9
22:43 12.05.2012.

sedmi put komentiram i to razložno pozivajući se na zakone, ali cenzura sve briše1!! admin okani me se!! ministar ne zna raditi i pola osoblja i savjetnika mu je nesposobno!! Odluka je niži pravni akt i njome se ne mogu poništiti pravni učinci rješenja.Sva državna i javna tijela moraju raditi po Zakonu o općem upravnom postupku, koji točno navodi da pravo (po službenoj dužnosti bez obzira na razloge žalbe) da mijenja ili poništi rješenje ima samo drugostupanjsko tijelo (čl.117 ZOUP-u), a to je Služba za žalbe, koja je svojim Rješenjem u drugom stupnju potvrdila da nisu utvrđeni nezakonitosti te da je u pravnoj stvari odlučeno kako treba. Ministar nema nikakvu zakonsku osnovu za donošenje odluke, a još manje da je obrazlaže Pravilnikom koji ne postoji, s čime je prekršio čl.89 Ustava, R. Hrvatske.

PU
Pula9
22:53 12.05.2012.

navodim i da je temeljem Zakona o državnim službenicima Ministar imao pravo obustaviti javni natječaj u roku od 30n dano od objave ili ga poništiti u roku od 60 dana ukoliko nije utvrđen odgovarajući kandidat!! Odabirom kandidata koji su školovani i udovoljavju uvjetima te njihovim testiranjem natječaj postaje pravna stvar u prvom stupnju, te izdavanje, Rješenja o prijemu više se ne može odlukom ministra rješavati ili poništavati rješeno, a da je bilo nepravilnosti to bi drugostupanjko tijelo za žalbe pri MInistarstvu uprave utvrdilo i samo po službenoj dužnosti provelo poništenje!!! dakle sve je predstava osim iznimnog neznanja zakona koji su prekršeni!!

HA
harvey
23:36 12.05.2012.

Ovlaštene službene osobe (Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo uprave), ne žele se suočiti sa ovom problematikom, jer : 1. ne žele 2. se boje za svoja radna mjesta 3. su nedovoljno stručno osposobljeni 4. su umreženi u određene političke / interesne strukturee 5. ovakvim postupanjem žele opravdati svoj nerad 6. *su vjerojatno korumpirani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije