Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeto na Odboru

Jakovina: Tko ste vi da se vama očitujem, osim neznalica? Lucić: Ja sam institucija

Franjo Lucić i Tihomir Jakovina
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
09.06.2016.
u 17:16

Jakovina je uzvratio da se radi o "tendencioznim, poluprimitivnim napadima" na koje neće reagirati, ali da će o daljnjim koracima osobno odlučiti

Teške riječi pale su u četvrtak na saborskom Odboru za poljoprivredu između bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine (SDP) i HDZ-ova Franje Lucića koji je aktualizirao optužbe na Jakovinin račun zbog navodnog pogodovanja pri dodjeli sredstava iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja tvrtkama koje na to nisu imale pravo.

Lucić je na Odboru, koji se tematski bavio učinkovitošću raspolaganjem državnom zemljom i isplaćenim potporama, aktualizirao natječaj za Mjeru 4, kazavši da mu odgovore za to ne može dati nazočni v. d. rRavnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ivan Macanić, nego bi to trebao učiniti Jakovina.

Lucića je zanimalo je li se pravilnikom o raspisivanju natječaja, koji je "polazište svih nepravilnosti", pogodovalo određenim trgovačkim društvima koja su dobila "basnoslovne" iznose. Poručio je i kako SDP-ovci drugima, na raznim razinama, drže moralna predavanja, a o svojim nepravilnostima šute.

Pravilnik je kriv za sve, a onda je sve išlo slijedom kako su zamislili u SDP-ovoj vlasti, ustvrdio je Lucić i zatražio da se Jakovina o svemu pisano očituje. 

"Tko ste vi da se vama očitujem, osim neznalica", 'presjekao' je uzrujani Jakovina Luciću koji je precizirao da se ne treba očitovati njemu, nego Odboru.

Loptu je nastojao smiriti predsjednik Odbora Branko Hrg (HSS) tumačenjem da se ne može tražiti očitovanje od člana Odbora, da to ne bi bilo po Poslovniku. Neka ga DORH traži, dometnuo je Lucić.

Jakovina je uzvratio da se radi o "tendencioznim, poluprimitivnim napadima" na koje neće reagirati, ali da će o daljnjim koracima osobno odlučiti. Ustvrdio je i kako je javnost proteklih tjedana "bombardirana glupošću Franje Lucića i njegovih trolova".

"Ne spominji me, ja sam institucija", odgovorio mu je Lucić. Jakovina optužbe odbacuje, naglašava da Program ruralnog razvoja nije blokiran, da nije bilo pogodovanja i da ništa nije izgubljeno.

Europska komisija tek će reći svoje, ustrajao je Lucić.

"To su gluposti, podmetanja, nemojte to slušati", preporučio je Jakovina sudionicima sjednice napuštajući Odbor uz tumačenje da ga Lucić nije izbacio iz takta, nego ga zovu druge obveze.

"Sramite se", rekao je bivši ministar Luciću na odlasku, "sramite se vi, ništa niste radili", uzvratio mu je Lucić.

Komentara 81

DO
dobarsavjet
17:36 09.06.2016.

Pa jer ima u zemlji kakva institucija koja može provjeriti Lucićeve navode?

NO
Norway
17:46 09.06.2016.

Ha,ha,ha...prema poslovniku Jakovina ne mora nikome odgovarati inace se bude uvredil sto ga pitate.Bude se zalio Ostoji Rankovicu da ga uznemiravate i uzrujavate u Odboru.Lucicu morate se odmah ispricat za takve neugodnosti,niste znali da su ovi iz EK neznalice?Lazete da nije nista radio,on je uspio sprckat i unistiti poljoprivredu do nepostojanja.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
17:39 09.06.2016.

Jakovini je mjesto u Remetincu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije