Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretjerao

Jakovina počeo smjenjivati: od 436 šefova ostat će njih 225!

\'19.02.2012., Sibinj - Pod visokim pokroviteljstvom Sabora RH u Sibinju pokraj Slavonskog Broda obiljezena je 77 obljetnica Sibinjskim zrtvama i sjecanje na tragicna ubojstava osam seljaka sibinjskog
Ivica Galović/Pixsell
21.02.2012.
u 10:00

Voditelji uprava u Ministarstvu poljoprivrede, a bilo ih je 16, degradirani su u voditelje sektora i odjela te će imati manje plaće.

Zbog radikalnih poteza ministra Tihomira Jakovine u prošlih mjesec dana u Ministarstvu poljoprivrede čak se i u vrhuški SDP-a, kako neslužbeno doznajemo, misli da je pretjerao.

(Pre)revni ministar, koji je ovih dana najomraženije lice hrvatskih mljekara jer ne želi s njima poput svog prethodnika Petra Čobankovića pregovarati na barikadama, oštro se uhvatio u koštac s, kako tvrdi, naslijeđenim šlamperajem i neredom.

Ugrozio sustav?

Osim što ne misli pregovarati na ulici, kao što je to često činio Čobanković, Jakovina je, čini se, i puno lakši na okidaču. Prva žrtva njegove borbe protiv nerada bila je Anica Lucević, koja je ostala bez ravnateljske fotelje u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi.

No očito nije jedina s čijim je radom nezadovoljan pa će se u sklopu racionalizacije i ušteda, kojima se masa plaća u ministarstvu (bez pripadajućih joj agencija, iako će i one doći na red) planira smanjiti 23 posto, broj osoba na rukovodećim položajima u ministarstvu s čak 436 svesti svega na 225. Oni će i dalje raditi u ministarstvu, ali će novom sistematizacijom radnih mjesta biti razriješeni sa sadašnjih funkcija i prebačeni u niže platne razrede, a s njihovom smjenom, tvrde u ministarstvu, moraju se složiti i nadležna tijela.

Oni će i dalje raditi u ministarstvu, ali će novom sistematizacijom radnih mjesta biti razriješeni sa sadašnjih funkcija i prebačeni u niže platne razrede. Kako je riječ o ukidanju gotovo pola vodećih pozicija, mnogi kažu da je ministar Jakovina pretjerao u "čistki". Čak se i u njegovoj stranci boje da je time ugrozio cijeli sustav unutar Ministarstva poljoprivrede. Bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković prije je, naime, imao čak 16 ravnatelja uprava i pet državnih tajnika, a novi ima jednu zamjenicu ministra i osam pomoćnika ministara.

Nove uštede

Voditelji uprava, a bilo ih je 16, novom su sistematizacijom uglavnom degradirani u voditelje sektora, odjela i slično, kažu u ministarstvu u kojemu ne vide ništa čudno u novoj, sistematičnijoj i racionalnijoj podjeli zaduženja te najavljuju i velike uštede na službenim putovanjima, kao i njihovu veću kontrolu te uštede i na prekovremenim satima i ugovorima o djelu.

Komentara 170

TI
tintilinic100
10:23 21.02.2012.

Apsolutno se slažem s ministrom. Nekvalitetni kadar treba maknuti i staviti novi. Plaće smanjiti.. napraviti sistematizaciju.. pun pogodak.. svaka čast. I stvarno se čovjek pametno ponaša, a ne kao onaj čoban koji je svako malo išao na nekakve skupove sa seljacima.. izgubio kredibilitet i tako dalje. Ovo je čovjek sa jasnim stavom. Samo naprijed.

AR
arjavas
10:23 21.02.2012.

Gade mi se ovakvi rekla -kazala članci.

MB
mr_brown
11:03 21.02.2012.

večernjak, vi ste dno novinarstva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije