Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBA VOĆARA

Jakovina: Nisam korisnik poticaja, voćnjak smo prodali

sjednica vlade,radimir čačić,zoran milanović,tvrtko jakovina,gordan maras,slavko linić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
25.02.2012.
u 17:38

Nisam korisnik poticaja, niti je to moja tvrtka, uzvratio je prozvani ministar Tihomir Jakovina

- Ministar Tihomir Jakovina dobio je 60.000 kuna poticaja, a ja odbijenicu. I sad on nama drži predavanje kako su podijeljeni poticaji. Jesu, ali ne seljacima nego onima koji se ne bave poljoprivredom - ogorčen je voćar Antun Janković iz Kruševice kod Slavonskog Šamca. Kako tvrdi, prije osam godina kada su se dijelili prvi poticaji današnji je ministar kandidirao pet hektara zemlje u Trnjanima u Brodsko-posavskoj županiji za višegodišnje nasade višnje. Država je hektar nasada, podsjeća, poticala s 12.000 kuna.

– Budući da je Jakovina imao poljoprivrednu trgovinu uvezao je sadnice iz Srbije i posadio ih. Međutim, nikada ih nije obrezao, pokosio, ni prskao. Nijedan kilogram višanja nitko tamo nije nabrao, a pet hektara je velika površina. U normalnoj proizvodnji ondje se može nabrati 10 vagona višnje. To je 350.000 kuna. Ogromna površina koja je uproštena! - ljutit je Janković koji je iste godine kandidirao hektar zemlje za oblačinsku višnju. No za razliku od ministra, nije došao do sredstava koje je davala Županija Brodsko-posavska, a u kojoj je prema naputku Ministarstva poljoprivrede, teren obilazila Poljoprivredna savjetodavna služba i odredila prioritete tko može dobiti poticaj.

- Nisam korisnik poticaja niti je to moja tvrtka. Sredinom 90-tih moja je obitelj bila vlasnik voćnjaka, ali on više nije u našem vlasništvu - kratko je danas kazao ministar koji je pak u svom prvom intervjuu Večernjaku početkom godine otvoreno bio rekao kako je, prije nego je krajem 90-tih ušao u politiku kao načelnik općine Bukovlje, posjedovao tvrtku TJ prom koja se bavila prometom poljoprivrednih proizvoda te da je njegova obitelj krajem 90-tih i sama bila korisnik poticaja za voćnjak koji je u međuvremenu prodan.

Komentara 142

Avatar puky
puky
19:36 25.02.2012.

... ovo je bar lako provjeriti ... vjerujem da maznuo tih 60 tisuća kuna poticaja a to se svakako treba raščistiti ... kako mi se čini na proljeće će biti i rebalans i rekonstrukcija vlade a još vjerojatnije i ovi proračun i nova vlada ... ova komunistička ništa ne valja ... strava ...

Avatar puky
puky
21:47 25.02.2012.

... poljoprivredni apotekar, švercovao robu iz srbije i republike srbijanske, dobio 60 tisuća kuna poticaja za sadnju višanja, mladie višanja prošvercao iz srbije, lovu stavio u džep, voćnjak nije ni obišao, podao ga i sada je ministar poljoprivrede u komunističkoj vladi ... strava ...

MA
marko53
19:33 25.02.2012.

Gledao sam ga u saboru. Izgledao je kao izgubljen u vremenu i prostoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije