Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

Jakovina će se sa seljacima dogovarati preko Komore

'08.08.2011., Cakovec- Medjimurski poljoprivrednici jos nisu dobili poticaje za 2008. godinu. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
14.01.2012.
u 08:00

Vrijeme je da Hrvatska poljoprivrednu komora, koju je bivši ministar Čobanković marginalizirao, opravda članarine.

Probleme agrara novi ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina neće rješavati poput prethodnika mu na barikadama, nego uz pomoć Hrvatske poljoprivredne komore, koju je bivši ministar marginalizirao. Vrijeme je da HPK opravda i plaćene joj članarine i svrhu središnje institucije preko koje će proizvođači artikulirati svoje probleme i interese i komunicirati s Ministarstvom, kako je to i u drugim europskim zemljama. To je ukratko zaključak u petak održanog prvog sastanka novoga ministra i njegovih najbližih suradnika s predstavnicima HPK na čelu s Darkom Grivičićem.

Najavljeno je i osnivanje ključnih vijeća za poljoprivredu i prehrambenu industriju te sektorskih savjeta kako bi se do rješenja dolazilo kompromisno i brzo te promijenili negativni trendovi u poljoprivredi. Primopredajom vlasti, čulo se također, naslijeđeni se dug Ministarstva sa 420 popeo već na 890 milijuna kuna.

Komentara 29

NP
nik_palj
08:17 14.01.2012.

Drugim riječima, seljaci odbrojani su vam dani, jer ovo je procedura da se uhvatite u klopku institucija i onda ćemo se igrati gluhog telefona.

MV
Mato Vilac
08:41 14.01.2012.

Hrvatska je prije rata na svom području imala cca 3 000 000 komada svinja godišnje, bila izvoznik, a sada 300 000 ( poduzetništvo. org). Deset puta manje svinja godišnje ugleda svijet u Hrvatskoj.One se uvoze iz Čilea, Brazila, Austrije... Slavonci, npr. oni iz Bobote uvoze svinje iz Austrije za pršutanu u Drnišu. Iako je meso staro u nekim slučajevima i po četiri godine naši tvrde da je odlično. Domaća mesna industrija bazira proizvodnju na uvozu. Najveći smo Europski uvoznici svinja ( ispred Rusije). Lani smo uvezli 600 000 komada odojaka. Više nego sve Europske zemlje zajedno. Sva to možemo pročitati na internetu posljednjih dana. Tko je za to kriv?

OB
-obrisani-
08:48 14.01.2012.

Moram priznati , isam Friščić se dobrano obogatio,dok je zastupao svoje Seljaćine, koje su mu vjerovalee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije