Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'volio bih to raščistiti s njime'

Jakovčić tvrdi da ga je Milanović htio smjestiti u zatvor: 'To mi je rekla povjerljiva i poznata osoba'

Grožnjan: Ivan Nino Jakovčić u svom selu Sveti Juraj
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
27.11.2022.
u 16:30

Upitan da komentira Milanovića kao predsjednika, bivši čelnik IDS-a Ivan Nino Jakovčić rekao je da se radi o vrlo kontradiktornoj osobi te da način na koji on predstavlja državu definitivno nije dobar

Bivši čelnik IDS-a Ivan Nino Jakovčić tvrdi kako ima saznanja da ga je bivši premijer i sadašnji predsjednik Zoran Milanović htio smjestiti u zatvor.

- Imam takva saznanja, volio bih to raščistiti s njime. Osoba koja mi je to rekla je iznimno povjerljiva osoba i poznata osoba, još uvijek i danas, tako da neću govoriti o imenima, ali spremam se s njime to raščistiti - rekao je Jakovčić u emisiji HRT-a "Nedjeljom u 2".

Također, dodao je kako je Milanović u jednom trenutku Veljku Ostojiću, koji je svojedobno dao ostavku na mjesto ministra u Milanovićevoj vladi, napravio vrlo loše stvari. Jakovčić i Milanović imali su turbulentan odnos. Nakon pobjede Kukuriku koalicije, u kojoj su bili SDP i IDS, na izborima 2011. godine, do razlaza je došlo zbog SDP-ove potpore Damiru Kajinu.

Upitan da komentira Milanovića kao predsjednika, Jakovčić je rekao da se radi o vrlo kontradiktornoj osobi te da način na koji on predstavlja državu definitivno nije dobar.

- Ja nisam glasao za HDZ nikada, niti hoću, ali danas je jedini ozbiljni političar u Hrvatskoj Andrej Plenković - rekao je Jakovčić. Istaknuo je kako unatoč tome IDS neće ići u koaliciju s HDZ-om te izrazio uvjerenje da ni Milanović ni Plenković nisu korumpirani političari.

Predsjednika SDP-a Peđu Grbina, kako kaže, poštuje, ali smatra da SDP ovako kako funkcionira neće doći na vlast. Bivšeg čelnika IDS-a Borisa Miletića optužio je da mu je zabranio javne nastupe.

Velika imovina

Jakovčić je odbacio kritičke komentare na račun svoje velike imovine. - Da sam ja uzeo ne jednu kunu, jednu lipu da sam uzeo - i lijevi i desni - jer nijedni me nisu voljeli (...) - znate gdje bih ja bio? Uz sve neke druge političare? - rekao je Jakovčić.

- U Istri je bilo pokušaja namještanja raznih stvari, a kao što vidite, nijedan istarski političar nije završio u zatvoru. Nino nije uzeo nijednu lipu, a kamoli kunu! - dodao je.

Objašnjavajući podrijetlo svoje imovine, Jakovčić je rekao da je do kraja osamdesetih radio u Pazinki, a onda otvorio privatnu tvrtku u Austriji i počeo dobro zarađivati. Otkrio je da je u Jugoslaviji znao zarađivati po 250 do 350 tisuća maraka. Rekao je da je novac davao i u dobrotvorne svrhe, ali da o tome ne želi govoriti. Nije htio otkriti točan iznos koji je dobio za prodaju sela Sveti Juraj, rekavši da je zadovoljan postignutom cijenom. Ipak, kazao je da je iznos manji od 3 milijuna eura. 

Jakovčić, danas vijećnik Županijske skupštine Istarske županije, rekao je da i dalje prati politiku, no nema namjeru baviti se hrvatskom nacionalnom politikom.

- Trebalo bi zaista gorjeti u Hrvatskoj da se ja vratim u politiku, a kako sad stvari stoje - ne gore - ustvrdio je.

Komentirao je i rat u Ukrajini, rekavši da je ruski predsjednik Vladimir Putin ratni zločinac koji treba biti osuđen te da Hrvatska treba pomoći Ukrajini.

- To je isto kao kad je Milošević napao Hrvatsku. Ista logika, dodao je Jakovčić.

VIDEO Vlada produljila odluku o nižim trošarinama na energente, ali i smanjila cijenu lož ulja

Komentara 16

DO
doktorica
18:00 27.11.2022.

tamo mu je i mjesto

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
18:04 27.11.2022.

Od postanara iz potkrovlja do gazde u Istri....kako to....možda je krimos....

NE
neberemed
17:23 27.11.2022.

u gajbu uvek stigneš,a za žutu kuću si spreman.radil sam s pazinkom osamdesetih,još imam poznatih iz tog vremena,baš budem se raspital o tebi.čini mi se da si se i ti ko njonjo nauljil za uspon anemiji,vjerojatno da pokrije tvoje paljevine,al zoki će te sad zribat ko zelje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije