Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Jakovčić: Nemam iluzija da će Istra dobivati kada dođe nova vlast

Ivan Jakovcic
Marko Prpić/Pixsell
17.11.2010.
u 14:01

- Nemam iluzija da ćemo dobivati više kad na vlasti bude neka druga opcija. Upravo zato moramo inzistirati na decentralizaciji Hrvatske - rekao je I. Jakovčić

Na današnjoj konferenciji za novinare u Puli istarski župan Ivan Jakovčić kazao je da ga priznanje Leader koje je dobio u nedjelju u Bruxellesu ispunjava ponosom jer je to priznanje za sve one koji zagovaraju liberalno-demokratske vrijednosti.

- Vjerujem da ćemo u politci približavanja Europskoj uniji, dijeljenjem njezinih stavova o važnosti lokalnih i regionalnih vlasti te posebno decentralizaciji, u sljedećim godinama još više doprinijeti razvoju demokracije i liberalizma u Hrvatskoj, poručio je.

Odgovarajući na pitanja novinara kazao je da mu je drago što su se u Glasu Istre stvari raščistile te da su sindikat i poslodavac počeli pregovore, što je važno za novinare i čitatelje.

Komentirajući napise na nekim portalima o navodnim malverzacijama u porečkoj gradskoj upravi, Jakovčić je izjavio: 

- Gradonačelnik kaže da spava mirno kao bebica i ja mu vjerujem .

O izjavi Vladimira Šeksa da Hrvatskoj trebaju regije, a ne županije jer su one leglo korupcije, Jakovčić je poručio da mu je jako drago što Šeks prepoznaje regionalizam kao vrijednost jer se Istra za to odavno zalaže.

- Nemam iluzija da ćemo dobivati više kad na vlasti bude neka druga opcija ili druga kombinacija. Upravo zato moramo inzistirati na decentralizaciji Hrvatske - odgovorio je na pitanje o državnom proračunu.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
downunder
14:19 17.11.2010.

Jakovčić bi svakoj dosadašnjoj vlasti trebao upaliti na tone svijeća. Da je kojim slučajem Hrvatska uređena zemlja ovaj lopina ne bi mogao pokupovati cijela sela po Istri a da mu se ništa ne dogodi. Zbog toga je ironično kad ovakvi lovci u mutnom pljucaju po tim istima koji su im to omogućili.

SQ
squalus
15:34 17.11.2010.

Licemjer kakvog rijetko imamo priliku vidjeti na ovim prostorima! Pijani prasac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije