Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVE

Jakovčić i Bandić prijavljeni za sukob interesa

milan bandić
Nino Strmotić/Pixsell
25.03.2010.
u 19:07

Bandić se mora očitovati o prijavi da je u vlastitu promociju za lokalne izbore koristio besplatni list Zagreb.info koji se financira iz Zagrebačkog holdinga.

Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije materijalno opremljeno za vještačenje pa je uputilo DORH-u na daljnje postupanje svu dokumentaciju prikupljenu vezano za kupnju vatrogasnih kamiona u Istarskoj županiji zbog mogućnosti da je počinjeno kazneno djelo. Naime, tereti se istarskog župana Ivana Jakovčića i zastupnika SDP-a Dina Kozlevca jer su odbili po povoljnijem programu i uz 50 posto državnih suvencija kupiti vatrogasna vozila pa su vozila za istarske vatrogasce kupovali po županijskom programu i time oštetili županiju i gradove. No, naglašavaju da nisu utvrdili sukob interesa.

Povjerenstvo će tražiti od Damira Kajina (IDS) i gradonačelnika Labina Tulia Demetlika očitovanje o prodaji kuće dvokatnice s dva turistička apartmana u središtu Rapca Kajinovu vozaču Borisu Čekadi. Odlučeno je to vezano uz prijavu o sumnjivoj prodaji spomenute kuće sa zemljištem, udaljene tek 20-ak metara od mora, po cijeni od svega 47.000 eura. Inače, kuća je bila u gradskom vlasništvu.

Povjerenstvo je odlučilo zatražiti očitovanje zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića o zakladi Dinamovi bokci koja od grada dobiva po 100.000 kuna mjesečno i iz koje svi bivši nogometaši tog kluba dobivaju 5000 kuna mjesečno, kao i očitovanje o prijavi da je u vlastitu promociju za lokalne izbore koristio besplatni list Zagreb.info koji se financira iz Zagrebačkog holdinga. Prijavu o sukobu interesa podnio je Branko Šerić, glavni tajnik Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

Komentara 9

OB
-obrisani-
21:46 25.03.2010.

Znade li netko koje kamione je Jakovčić kupio i kada? pozdrav vaš zmijicamala

OB
-obrisani-
23:38 25.03.2010.

haha opet urota protiv SDP i IDS HNS .Oni su uvjek bili na strani naroda samo HDZ pljacka hahahahaha

PG
praseca gripa
20:40 25.03.2010.

Kakva je ovo slika? Gdje je Jakovcic?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije