Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUKURIKU KOALICIJA

Jakovčić: Hrvatska je uz Grčku najcentraliziranija u Europi

labin
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/5
14.03.2010.
u 11:16

Uz Jakovčića kao domaćina, u Labin su stigli Zoran Milanović, Radomir Čačić, Milanka Opačić, Zlatko Komadina, Damir Kajin i još nekoliko visokopozicioniranih članova IDS-a, SDP-a i HNS-a.

Takozvana "Kukuriku koalicija " sastala se u Labinu neformalno na kavi u labinskom starom gradu. Uz Jakovčića kao domaćina, u Labin su stigli Zoran Milanović, Radimir Čačić, Milanka Opačić, Zlatko Komadina, Damir Kajin i još nekoliko visokopozicioniranih članova IDS-a, SDP-a i HNS-a.

Političare je već ispred kafića Velo kafe dočekala skupina udruge Pineta naoružana transaprentima kojima su upozoravali na zagađenje okoliša zbog rada tvornice Rockwool. Svi su imali i majice na kojima je pisalo "Ubija me Rockwool". Prosvjednici i političari nisu kontaktirali, jer su prosvjednici samo mirno stajali i tako dali do znanja što ih muči.

Nakon kave u mjesnoj kavani Kukuriku koalicija se povukla u Narodni muzej gdje su se vodili razgovori iza zatvorenih vrata.

Nakon razgovora koalicijskih partnera u Narodnom muzeju ispred kojeg se okupila još veća skupina od 20-ak prosvjednika, Ivan Jakovčić je kazao da je stanje u državi daleko od dobroga pa se razgovaralo o tome što činiti narednih mjeseci. Na svim sastancima Kukuriku koalicije koju su neki jučer nazvali i labinskom trojkom (po uzoru na nekadašnju porečku četvorku) biti će na dnevnom redu jedna goruća tema, a danas je to bila decentralizacija jer je Hrvatska, kazao je Jakovčić, uz Grčku najcentraliziranija zemlja u Europi.

Zoran Milanović je kazao da su se tri stranke dogovorile oko zajedničkog cilja, a to je više novaca, više autonomije i odgovornosti za lokalnu samoupravu. A Radimir Čačić je pojasnio da će koalicija lobirati da se lokalnoj samoupravi udvostruče financijska prava.

Također je danas u Labinu najavljeno da će IDS, HNS i SDP oformiti radnu skupinu u kojoj će biti po dva čovjeka iz svake stranke i koja će izraditi detaljniji program decentralizacije.

- Bitno je da budemo spremni da nastupimo projektno prema Europi jer o tome ovisi što ćemo i koliko dobiti. Zasada Hrvatska to nije sposobna - rekao je Čačić.

 

Komentara 35

DO
doktorica
21:53 14.03.2010.

Onih koji bi nešto zaista pokrenuli nema,a ovi ne znaju nego samo kritizirati vlast i još su kao \"funkcioneri\" odlično plaćeni a imat će i privilegiranu mirovinu i briga ih.

OB
-obrisani-
22:55 14.03.2010.

Istina je da je Hrvatska centralizirana ali time mi necete kupit glas. Volija bi da svaki Hrvat upali auto i vozi se po Slavoniji Dalm.zagori itd da vidi kojeg jada ima Ali ponavljam vama nije do decentralizacije vama je do vlasti

KO
kompa
17:51 14.03.2010.

\"Prosvjednici i političari nisu kontaktirali, jer su prosvjednici samo mirno stajali i tako dali do znanja što ih muči\" sigurno je Čačić stigao s autom pa se ustrašili !!!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije