Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA PISMO

Profesor Jakovčević: HUB se služi staljinističkim zastrašivanjem

Drago Jakovčević
Foto: Robert Anić/PIXSELL
24.01.2015.
u 16:53

Ovo je poraz HUB-a, poručio je profesor Ekonomskog fakulteta

Profesor Drago Jakovčević oštro je reagirao na pismo kojim Hrvatska udruga banaka od dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu traži da se javno ogradi od njegovih i izjava profesora Ivana Lovrinovića vezano za kredite u švicarcima, a od njih traži javnu ispriku, prenosi HRT.

- Moje glavno pitanje i zahtjev bankama i HNB-u je - prikažite bilance. Kojeg dana su milijarde švicarskih franaka ušle u hrvatski bankovni sustav, po kojem tečaju je franak promijenjen u kunsku likvidnost i kada su se počeli odobravati krediti u kunama s valutnom klauzulom u švicarskim francima - poručio je Jakovčević, nazvavši pismo "staljinističkim" pokušajem zastrašivanja intelektualaca.

- Ovo je poraz HUB-a. Ne znaju nastaviti argumentiranu raspravu, nego se služe staljinističkim zastrašivanjem - poručio je Jakovčević, naglasivši da stavove iznosi u svoje, a ne ime fakulteta.

HUB je profesore optužio da manipuliraju javnošću i građanima iznoseći potpuno neprovjerene podatke, ishitrene ocjene i stručno neutemeljene tvrdnje o poslovanju banaka i funkcioniranju hrvatskog financijskog sustava.

>> HUB dekanu Ekonomskog fakulteta: Ovi profesori manipuliraju javnošću i građanima

Komentara 60

MS
mare_split
17:12 24.01.2015.

Gospon profa pogodija je usridu: u samu srž Istine koju HUB nastoji prikriti! Gospodo iz HUB-a, sve je jako jednostavno: predočite točne i dokazive podatke o podrijetlu, datumu i količini 'švicaraca' koji su vaš 'polog' u trezoru HNB i nana vašem računu! ... Odgovor je sve što nam treba, a Istina će biti da ste ljudima 'davali' (kredite) za što niste imali pokriće! Niste li tada lopovi? RH treba monteranu revoluciju, ... svođenje stanja u bankama na razinu Istine i objektivnih završniih računa, a ne naštimane 'igrokaze'! Bravo gospon profesor!

SO
sonya355
17:30 24.01.2015.

Bravo profesore, kao vaša studentica, ponosna sam na vas. Ne dajte se ovim piranama, ostanite svoji, pravedni i direktni, a banke neka pokažu bilance, čemu skrivanje ako je sve bilo po propisima?

VI
virgosinemacula
18:22 24.01.2015.

Tko ce njima dati miliarde svicarskih franaka, bijednicima. Da oni imaju miliarde ne bi tako ni pljackali neuki puk. Oni imaju miliarde samo na monitoru kompjutera, dok ne zarobe gradjanu nekretninu i ne prodaju da napune kase u bankama. A moguce da su te nekretnine, zgradurine etc. i njihove, njihovih akcionera u bankama, pa zajedno pljackaju puk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije