Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo našao posao

Jakov Kitarović zaposlio se kao savjetnik u AD Plastiku

jakov kitarović
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
24.02.2016.
u 08:00

Suprug predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović od ponedjeljka radi na mjestu savjetnika za korporativnu sigurnost

Jakov Kitarović, suprug predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, od jučer je zaposlenik solinske tvrtke AD Plastik koja je najveći hrvatski proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju. U AD Plastiku su nam kazali da je Jakov Kitarović zaposlen na mjesto savjetnika za korporativnu sigurnost te da je počeo raditi 22. veljače ove godine. Na pitanje kako je došlo do zapošljavanja supruge predsjednice RH u njihovoj tvrtki, u AD Plastiku su nam dogovorili da je temeljem poslovnih procjena, odluka o otvaranju radnog mjesta savjetnika za korporativnu sigurnost donesena još u prvoj polovici prošle godine, a da je zapošljavanje Jakova Kitarovića samo realizacija plana i reorganizacije unutar kompanije.

Suprug hrvatske predsjednice tako je brzo našao novi posao nakon što mu je 15. veljače istekao šestomjesečni ugovor o radu u zagrebačkoj tvrtki Reversing Labs, koja izrađuje sigurnosne softvere. Nije poznato što je točno radio u toj tvrtki, koja ima 14 zaposlenika, a osnivač joj je istoimena tvrtka iz Švicarske.

AD Plastik puno je veća tvrtka, s tvornicama u više zemalja. U Hrvatskoj zapošljava gotovo 1300 ljudi, a ostvaruje 680 milijuna kuna prihoda, prema posljednjim dostupnim podacima iz 2014. Jakov Kitarović završio je dva fakulteta – Fakultet elektrotehnike i računarstva, na kojem je i magistrirao s temom Poboljšanja točnosti diferencijskog globalnog sustava satelitskog pozicioniranja, te nautiku na Pomorskom fakultetu u Rijeci, gdje je jedno vrijeme i predavao elektroničku navigaciju i računalne komunikacije u upravljanju brodom te brodsku elektrotehniku. No svoju je profesionalnu i znanstvenu karijeru podredio političkoj karijeri svoje supruge pa se posvetio isključivo njoj i djeci nakon što su se preselili prvo u Ameriku, a zatim u Bruxelles, gdje su živjeli dok Kolinda Grabar-Kitarović nije izabrana za predsjednicu. 

>> Jakov Kitarović: Kao dječak trenirao je karate, ali se brzo ispostavilo da nije sportski tip

Komentara 13

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:38 24.02.2016.

Uhljeb?

DU
Deleted user
11:29 24.02.2016.

15 let nije ništ delal,doma se odmaral ,pazil na klince i živel na računa naroda i žene.Nemre se baš pofaliti z radnim iskustvom.Ima rupu od 15 let u životopisu.Jedino u čemu je napredoval je kilaža.Ja ne bi mogel doma sedeti takav zdrav i ko od gore odvaljeni,a da mi žena kruh v hižu nosi.Od srama joj v oči ne bi mogel pogledati.

QI
qiqo
12:05 24.02.2016.

JEDNOM RIJEČJU UHLJEBLJIVANJE PAPUČARA.......BLJAK....KOLINDA IMA PIŠU A ON MINĐU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije