Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša ne prestaje

Jako nevrijeme zahvatilo Dalmaciju: Olujni vjetar lomio grane, poplavljene ulice u Kninu

Kiša u Kninu
Foto: Facebook Prometne zgode i nezgode
1/6
15.10.2020.
u 12:52

Tako je vjetar odlomio veliku granu u Matoševoj ulici u Splitu, a grana je poklopila parkirani automobil

Kako je i najavljeno, nevrijeme je zahvatilo dijelove Dalmacije. Vjetar je lomio grane u Splitu, a jaka kiša poplavila je ulice Knina.

Splitsko područje oko 10:30 zahvatio je neverin u kojem je na zapadu grada palo 15-ak litara kiše, a prema istoku osjetno manje. No prolazak grmljavinskog oblaka bio je popraćen olujnim udarima vjetra. Tako je na Marjanu službeno izmjeren udar od 93 km/h, a na Zvjezdanom selu Mosor od čak 107 km/h, javlja Dalmacija Danas.

Video: Nedavno nevrijeme okrenulo avion i počupalo krov na aerodromu Lučko

Udari vjetra lomili su grane na Marjanu, ali i ispod njega. Tako je vjetar odlomio veliki granu u Matoševoj ulici u Splitu, a grana je poklopila parkirani automobil. Sreća je što u tom trenutku nitko nije prolazio ispod stabla.

Nevrijeme nije zaobišlo ni Šibensko-kninsku županiju, javlja Šibenik IN. Kiša od jutros pada na širem šibenskom i kninskom području, a velika količina kiše pala je u samom Kninu, gdje su poplavile ulice. Snimku poplavljenih cesta objavili su na Facebook stranici ''Prometne zgode i nezgode''. 

Kako javlja DHMZ, danas će biti umjereno do pretežno oblačno, kišovito i na Jadranu vjetrovito. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran, gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:18 15.10.2020.

Vjetar je odradio ono što su trebale gradske službe zadužene za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije