Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Jahta kojom je ubio dvoje Talijana nije bila ni registrirana

23.10.2017.
u 00:01

Udruga kapetana u nekoliko je navrata rekla kako su vještačenje i nadvještačenje u ovom slučaju bila lažna te da je Horvatinčić kriv za nesreću

Općinski sud u Šibeniku oslobodio je poduzetnika Tomislava Horvatinčića krivnje za smrt Francisca i Marinelle Salpietro u pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali njegova motorna jahta Santa Marina i jedrilica Santa Pazienza na kojoj je bio talijanski bračni par. Šibensko državno odvjetništvo najavilo je žalbu na takvu presudu, a na odluku Županijskog suda o toj žalbi čekat će se najmanje godinu dana. Naime, toliko je trebalo višem sudu da ukine prvu presudu Horvatinčiću koji je krajem 2015. bio proglašen krivim zbog nehaja i osuđen na uvjetnu kaznu. Županijski sud koji dobije taj slučaj sad će odlučivati o oslobađajućoj presudi koja je donesena na osnovi Horvatinčićeve tvrdnje da je pao u nesvijest prije same nesreće.

Bez službenog izvješća

Odluka sudskog vijeća kojim je predsjedala Maja Šupe da prihvati tvrdnje okrivljenika o sinkopi izazvala je buru reakcija u javnosti, kao i samo vještačenje i nadvještačenje te nesreće za koja su u Udruzi pomorskih kapetana iz Splita ustvrdili da su lažna.     

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista.

Ne propustite druge teme:

- Broj zaposlenih u državnom i javnom sektoru raste, a učinak stalno pada

- Maja Šupe: Nisam bijesna osoba i nemam ništa imovine

- Nema više neisplate igračima zbog promjene naziva kluba

- Kesten - zanemareni žir bogova

- Džihadisti iz Sirije sada se sele u Mijanmar

Ključne riječi

Komentara 20

BS
@bserver
21:24 22.10.2017.

Nema se tu šta čekati! Građani moraju pokrenuti sva demokratska sredstva, od javnih negodovanja, protesta i zahtjeva da se odmah poništi ova nacionalna sramota do organiziranja referenduma za korjenite izmjene cjelokupnog pravosudnog sustava. Koji je u vlastitoj nakaradnosti osramotio i dalje sramoti sve državljanke i državljane lijepe naše!? Mi to ne moramo trpiti! Ovo je naša domovina a ne zemlja korumpiranih i neetičnih pojedinaca koji su umislili da su gospodari života i smrti!

Avatar 123456
123456
21:12 22.10.2017.

Hrvatske "sudove" nema više smisla komentirati! Ta "gospoda" su banditi udruženi u Udrugu hrvatskih sudaca!!

SD
sdpesticid
23:42 22.10.2017.

pa sad, valjda nije bio pri svijesti kad je trebao registrirati. sinkopa dragi moji, sinkopa.., kaže hrvatsko pravosuđe !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije