Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor

Jadranka Kosor već je osigurala i samostalnu sobu

'06.04.2011. Zagreb- Hrvatski Sabor,aktualni sat,dolazak premijerke Jadranke Kosor na sjednicu sabora. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
Autori: dai, tr/VLM, pmž/VLM
15.12.2011.
u 18:12

Najjačoj oporbenoj stranci pripast će i većina predsjedničkih funkcija namijenjenih oporbi u odborima

Do konstituiranja novog saziva Sabora RH ostalo je još nekoliko dana, no neki od izabranih saborskih zastupnika već su pragmatično krenuli u “rezervacije” svojih soba i ureda. U četvrtak ujutro tako je put Markova trga krenuo i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić sa specijalnom misijom. Osim što je sudjelovao u dogovoru oporbenih zastupnika, koji se moraju sami dogovoriti o raspodjeli dvaju potpredsjedničkih mjesta i mjesta koja oporbi pripadaju na čelu saborskih odbora, morao je ujedno pronaći i adekvatan prostor svojoj šefici stranke Jadranki Kosor.

Rijetka povlastica

Prema dostupnim informacijama, Bačić je bio uspješan i J. Kosor ima rezerviranu sobu i bit će jedna od rijetkih koji u Saboru imaju pravo na samostalni ured koji ne moraju dijeliti s još nekoliko zastupnika. U tajništvu Sabora ne mogu još potvrditi bilo kakvu internu raspodjelu soba jer, kažu, nisu zaprimili još nijedan službeni zahtjev. Na samostalnu sobu inače pravo imaju potpredsjednici Sabora, šefovi Klubova zastupnika i šefovi saborskih Odbora. O raspodjeli raspoloživih prostora u zgradi Sabora te zgradi u Demetrovoj 5 (gdje su uredi zastupnika koji nisu stali na Markov trg) odlučuje Predsjedništvo Sabora RH, koje još nije izabrano. Ako je točna informacija da je Jadranka Kosor već zbrinuta u samostalnoj sobi u Saboru, to znači da će predsjednica HDZ-a biti postavljena na jednoj od funkcija koje joj jamče takvu povlasticu. Ili će biti šefica Kluba zastupnika HDZ-a ili računa na mjesto potpredsjednika Sabora ili nekog od odbora. U proteklom mandatu te je povlastice koristilo 5 potpredsjednika Sabora (Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Josip Friščić, Željka Antunović i Neven Mimica). Hoće li i novi saziv Sabora učiniti isto, dati posebne urede potpredsjednicima, još se ne zna.

Sva mjesta HDZ-u

Što će biti sa šefovima saborskih odbora i koliko će ih uopće biti, također nema saznanja jer vladajući najavljuju smanjivanje broja odbora. Oporbene stranke su inače cijelo prijepodne u četvrtak raspravljale kome će pripasti 2 oporbena potpredsjednička mjesta i oporbene čelne pozicije u odborima. Kako doznajemo, načelni je dogovor da sva ta mjesta zauzme HDZ. Nakon ovog, sada slijedi i dogovor s vladajućom većinom.

Ključne riječi

Komentara 56

OB
-obrisani-
20:10 15.12.2011.

dali mi neko može......navesti NEKE...razloge.....zašto glasati za HDZ . ja ...uz najbolju volju.....nemogu nači ...NI....JEDAN...

VI
vidimškoj
13:15 16.12.2011.

16.12.2011. u 09:37h zagreb01 je napisao/la: hdz će pokazati kukurikavcima što znači prava oporba +++++ neka,neka im to pokazuju slijedećih 20 godina.

Avatar balimbo
balimbo
19:41 15.12.2011.

ma samo tako , umisto da ih se zbriše opet moramo gledat alkosa kao potpredsjednika.....adeze-kukuriku brača po privilegijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije