Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hristos se rodi

Jadranka Kosor i gradonačelnik Bandić čestitali pravoslavni Božić

božić
Antonio Bronić/PIXSELL
05.01.2010.
u 15:57

Na tradicionalnom prijemu Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića Kosor istaknula važnost tolerancije i međusobnog uvažavanja

Jadranka Kosor danas je na tradicionalnom prijemu Srpskog narodnog vijeća povom blagdana pravoslavnog Božića prenijela čestitke članova i članica Vlade Hrvatske svima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru.

- Moramo se više međusobno poštovati, uvažavati i cijeniti, ne trebamo se bojati drugih,  jer sve to čini vrijednosti kojima stremimo, rekla je Kosor.

Kao premijerka, istakla je odličnu suradnju unutar koalicije koja vodi Hrvatsku, u kojoj participira i SDSS, kao čvrst stabilan i odgovoran partner, što je u ovim vremenima, po njenoj procjeni, bilo od presudne važnosti.  Opet je navele zadatke koje očekuju Hrvatsku narednom periodu, kao što su završetak pregovora za ulazak u Uniju, izlazak iz krize i saniranje gospodarstva.

- To je jedna izvrsna suradnja i potpora u ovim, nakon rata, najtežim vremenima,
razvili smo jedno ozračje tolerancije i suradnje što je izuzetno važno, što dokazuje i to što je postalo uobičajno da prisustvujemo tradicionalnom božićnom domjenku srpskog nacionalnog vijeća - rekla je Kosor, Komentirajući suradnju sa koalicijskim partnerom SDSS-om.

I Milan Bandić se pridružio čestitkama

Milan Bandić, u funkciji gradonačelnika Zagreba, danas je čestitao Božić svim građanima pravoslavne vjere.

Ističe da su božićni blagdani vrijeme obiteljskog okupljanja i prijateljskog susreta s čovjekom i Bogom, bez obzira na naciju, vjeru ili ideologiju. Pozivajući se na temeljna kršćanska načela, kaže da su "katolici i pravoslavci dvije su grane istog kršćanskog stabla".

Službenu čestitku zaključuje riječima:
- Doista, Hristos se rodi.

Komentara 36

N1
Nikola 1983
15:32 05.01.2010.

hvala milane, bas lepo od tebe. imas moj glas iako onaj nesretni pupovac kaze da ce srbi glasati za josipovica. e, nece, osim takvih \"srba\" kao sto je on koji se setio da je srbin samo da bi se dokopao sabora. garantujem da ce barem polovca srba iz hrvatske glasati za bandica.

OB
-obrisani-
15:33 05.01.2010.

Sad će \"braniteljske\" udruge izdati saopčenje osude čina i da povlaće izraženu izbornu potporu. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Hoće ako KOSOR zapovjedi onom pijanom ĐAKIĆU.

AC
@aciide@
15:47 05.01.2010.

Badnje veče je sutra, ima još vremena i za Josipovića da se oglasi, svesni su obojica da će Srbi biti jezičak na vagi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije