Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Jači smo od bjelovarskog suda, ali struku očito nitko ne pita

\'03.08.2010., Koprivnica - Ulaz u Zupanijski sud u Koprivnici. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
\'Marijan Susenj/PIXSELL\'
03.08.2010.
u 17:00

Izgledno je da nitko od tridesetak zaposlenih na Županijskom sudu neće dobiti otkaz.

Vijest o izglednom ukidanju Županijskog suda u Koprivnici i njegovu pripajanju bjelovarskom i virovitičkom sudu, zasigurno je najviše pogodila one koji su očekivali da bi mogli zauzeti mjesto šefa suda umjesto Ivana Dekovića, dosadašnjeg predsjednika koji će uskoro otići u mirovinu.

Posljednji šef

Među potencijalnim nasljednicima, najčešće se spominjalo ime suca Krešimira Kraljica, sadašnjeg šefa kaznenog odjela i bivšeg šefa koprivničkog Općinskog suda, koji razvoj situacije jučer nije htio komentirati.

Vladinom idejom pogođeni su i ogorčeni lokalni stanovnici, koji negoduju zbog gubitka još jednog središta odlučivanja u Koprivnici, ali i bojazni da će uskoro za svaku sitnicu morati putovati u pedesetak kilometara udaljeni Bjelovar.

Deković ovakav prijedlog zakona ocjenjuje vrlo lošim, a ističe i da se struku ni za što nije pitalo kada se izrađivao.

– Županijski sud u Koprivnici je po rezultatima rada jedan od najboljih i najefikasnijih u Hrvatskoj, među prva tri. Godišnje imamo oko 4000 predmeta, a priljev nam je jači nego što je to slučaj na sudovima u Varaždinu i Bjelovaru. No, to očigledno nije bio kriterij prema kojem se odlučivalo, već se vodilo političkim i ekonomičnim kriterijima o kojima ja ne mogu govoriti – izjavio je jučer Deković.

S obzirom na nedavno ukidanje Općinskog suda u Đurđevcu i situaciju nakon novog ustroja, pretpostavlja i da nitko od tridesetak zaposlenih na Županijskom sudu neće ostati bez svoga radnog mjesta jer bi u Koprivnici trebala ostati stalna služba sa sucima i službenicima, ali bez mogućnosti odlučivanja.

S Dekovićevim mišljenjem donekle se slaže i hadezeov saborski zastupnik Stjepan Milinković, koji je izjavio kako je iznenađen Vladinim prijedlogom zakona, ali da s materijom nije detaljno upoznat.

Stranačka stega

Ipak, smatra da ukidanje Županijskog suda ne može biti dobro, posebice za stanovnike Koprivničko-križevačke županije, te kako po tom pitanju slijedi velika saborska rasprava.

Na pitanje bi li u Saboru digao ruku za ili protiv ukidanja koprivničkog Županijskog suda, Milinković je odgovorio kako je on vojnik jedne ekipe bez mnogo manevarskog prostora i da će glasovati prema nalogu svoje stranke.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
vidovit
18:09 03.08.2010.

Županijski sud u Koprivnici je po rezultatima rada jedan od najboljih i najefikasnijih u Hrvatskoj, među prva tri. Godišnje imamo oko 4000 predmeta, a priljev nam je jači nego što je to slučaj na sudovima u Varaždinu i Bjelovaru.Na pitanje bi li u Saboru digao ruku za ili protiv ukidanja koprivničkog Županijskog suda, Milinković je odgovorio kako je on vojnik jedne ekipe bez mnogo manevarskog prostora i da će glasovati prema nalogu svoje stranke.Znači idemo po pravicu u Bjelovar kao što smo i nekad išli .Koliko znam u Bjelovaru su završavali samo radnici i seljaki.Milinkoviću ako vaša stranka odluči da se Podravka odseli u Zagreb kaj bi onda .......?????????

Avatar stravaxx
stravaxx
14:28 06.08.2010.

kaj se mene tiče nek se ukinu svi sudovi. nit mi je ikad trebal sud a nadam se da mi i nebu. a ako mi kojim slučajem i zatreba nembum umro ako skoknem 25 km dalje. ne kužim koji je to konj koji se buni da nema sud u svom dvorištu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije