Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNE OLAKŠICE

J. Kosor Milanovićeve izjave o olakšicama nazvala kukavičlukom

kosor, milanović
Željko Hladika
26.04.2010.
u 15:32

– Ljudima treba reći istinu i kada se bolnim rezovima pokušava oporaviti gospodarstvo, kukavički je reći da će se nešto vratiti - komentirala je premijerka Kosor.

“Čistim i pravim kukavičlukom” okarakterizirala je premijerka Jadranka Kosor izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u Slavonskom Brodu, gdje je sudjelovao u radu VII. izborne konvencije SDP-a Brodsko-posavske županije, da će on, kada dođe na vlast, vratiti neke povlastice.

A Milanović je, uz ostalo, upozorio i da “više nije jasno tko u Hrvatskoj trenutačno vlada, stručnjaci ili Vlada, koja ih je angažirala, a koji su doslovce naslagali paket mjera. U predloženom paketu mjera brojne su socijalne disproporcije. Upravo zato je nesuvislo kada neki ekonomski analitičari poručuju da porezne olakšice treba ukinuti jer su povrat poreza dobivali bogatiji”.

– Ljudima treba reći istinu, a kada se pokušava s bolnim rezovima za gospodarski oporavak, kukavički je reći da će se nešto vratiti – rekla je premijerka.

– Prvi prigovor Zorana Milanovića bio je da su program pisali stručnjaci. Zar su ga trebali pisati nestručnjaci? – upozorila je J. Kosor.

Komentara 107

HA
handi
07:35 27.04.2010.

Jedina obrana od nečijeg kukavičluka, je vratiti kukavičlukom. Uppravo je to uradila ili napravila JADRANKA KOSOR. Pogodilo JACU u srce, pa kako vratiti, nego Kukavičlukom. U koliko je uvjerena u svoje ispravne poteze (bojim se, jer ona i sama nije svijesna svojih poteza), nije trebala uopće reagirati. To bi bila njezina snaga, a ovako je pokazala svoj strah od neuspjeha i nemoći, jer je to što radi samo krpica na potpuno raščerepljene Hrvatske hlaće. Ovo što vlada radi, odnosno Jadranka Kosor, kako to ona tvrdi da je to njezino djelo i ničije više je potpuno suludo i neutemeljeno i rezultati te inicijative će biti i više nego jadni, a Hrvatski će puk biti isfrustriran i doveden u još težu poziciju. Malo i kratko obrazloženje. Jučer je na Otvorenom (HTV) izneseno koliko će biti ušteđeno u zdravstvu (cca 320 miliuna kuna), uz napominjem totalno rasformiranog upravnog mehaniznma tih bolnica, što će nas dodatno koštati, da ne govorim o ostalaim pretumbacijama (huhanje hrane, prnje veša, održavanje itd.) To nitko nije izračunao što to znači za aza svaku bolnicu. Varaju se svi koji misle da će taj servis za potrebe bolnica biti jeftiniji. Trebalo bi to elaborirati, jer to Milinović govorti napamet. Neka se kompletnom oovom akcijom u svim ministarstvima uštedi 2 miljarde, pa i nešto više, nemogu procijeniti, ali iznos uštede sigurno neće biti respektabilan, ovim potezom VLADA i JAdranaka Kosor stime nije napravila savršeno ništa. Ima li to ikakvog smisla. Uzburkani su duhovi u Hrvatskoj, ali sada iskreno moram reči da premijerka vlade očito ništa drugo nezna i nego iscenirati igru OFICIRA. U ovom jadu i nesposobnosti svih sudionika u vladi, jednostavno nisu ništa učiniti, do IGRATI SE OFICIRA. tO JE JEDINI I ISPRAVAN IZRAZ ZA PREDLOŽENE MJERE. Do kada će ta agonija trajati kod nas, nitko nezna. Zar smo mi toliko jadni i nesposobni? U zapečku nam sjede sposobni i vrijedni stručnjaci, ali tko da makne te instalirane po Sanaderu, nesposobne i podložne ljude. Gđa Jadranka Kosor, vas interesira kuhanje u bolnicama i pranje veša, a što je sa gospodarstvom. Ono što ste predložili u svojim mjerama za uštede i taj ušteđeni novac proslsijeđujete na neka druga mjesta (socijala....ovo je patka), a i za gospodarstvo. Zar vi mislite da će dvije miljarde pokrenuti rzvoj zemlje u gospodarstvenom smislu. To je čak i više od iluzije, a primjereno samo za priče u dječjem vrtiću. Do kada ovakvo BLEFIRANJE? vELIKI JE TO UPITNIH ZA OVAJ NAPAČENI hRVATSKU NAROD.

FU
fusnota
13:18 27.04.2010.

A šta ti to nije jasno u rečenici da je smanjena plaća samo srednjoj stručnoj spremi.Drugovi su tako napravili pravilnike za plaće da su onima sa visokom spremom plaće još i povećane a nama sa sss su išle dolje za oko 1000 kuna.

UN
Universo
19:29 26.04.2010.

Milanović je čovjek koji je nesposoban,nema viziju i koji će uvijek gubiti izbore od hdz-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije