Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poglavlje 23

J. Kosor: Još ima šanse da pregovore završimo u lipnju

\'17.03.2011. Markov trg,Zagreb -  Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor govorila je danas na konferenciji za tisak o novim investicijskim projektima Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
06.04.2011.
u 20:11

Premijerka se pohvalila borbom protiv korupcije napomenuvši da je lani prijavljena 1101 osoba

Vlada je danas prihvatila svoje prvo izvješće o ispunjavanju 10 mjerila za zatvaranje poglavlja 23 o pravosuđu. U Vladi se nadaju kako će ovi napori zadovoljiti Jose Barrosa i Štefana Fülea koji danas stižu u RH. A učinjeno je, kaže premijerka Kosor, puno. Posebice oko smanjenja neriješenih predmeta na sudovima.

– Od kraja 2010. od 84.802 neriješenih građanskih predmeta do 25. 3. 2011. riješili smo 1422 građanska predmeta, odnosno 16,8 posto – pohvalila se premijerka. Podsjetila je i kako je donesen Zakon o sprečavanju sukoba interesa i Zakon o policiji unatoč protivljenjima oporbe, pohvalila se odlučnom borbom protiv korupcije uz napomenu kako je lani zbog korupcije prijavljeno 1101 osoba.

– Donijeli smo i zakon o financiranju stranaka, osnažili smo Državno izborno povjerenstvo sa šest novih djelatnika – rekla je Kosor. Ponovila je i kako je cilj Vlade završetak pregovora u lipnju za što, dodala je, ima šanse.

Ministar pravosuđa Bošnjaković podsjetio je kako smo dobili novo sudbeno i odvjetničko vijeće, da je izmijenjen zakon o USKOK-u te da je pri kraju akcijski plan zaštite prava nacionalnih manjina.

Komentara 118

VI
vidimškoj
21:02 06.04.2011.

luda,glupa,zbunjena.

OB
-obrisani-
03:47 07.04.2011.

J.Kosor : Veliki smrdljivi DREK (pravosuđe i korupcija ),smo premazali,čokoladom i medom. Mi u vladi se nadamo da će EK to progutati,jer samo s medom ,im je zasjelo

UK
Ugo Kajvez
09:49 07.04.2011.

Ruku pod ruku sandi i pudlica ................... u salzburg !! .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije