Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VNS

J. Kosor i Josipović žele utvrditi podrijetlo kapitala u medijima

VNS (1)
Goran Stanzl/Pixsell
14.06.2011.
u 20:30

Iako je premijerka htjela otvoriti temu kapitala u nekim tiskanim medijima, navodno će se tema proširiti i na pojedine portale

Točno kako je i najavila, odmah nakon posljednje sjednice Vijeća nacionalne sigurnosti posvećene slučaju Linić – Grbić i pisanju anonimki, premijerka Jadranka Kosor sazvala je, za srijedu, u dogovoru s predsjednikom RH Ivom Josipovićem, sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost na temu kapitala u medijima. Posljednjih dana nadležna ministarstva, DORH i USKOK imali su dosta posla u pripremi ove i te kako zahtjevne teme.

Iako je premijerka J. Kosor imala namjeru otvoriti temu o kapitalu u pojedinim tiskanim medijima (dnevnicima, ali i nekim starim te novim tjednicima), navodno će se tema proširiti i na pojedine portale. No prema nekim informacijama, na prijedlog predsjednika tema se proširila i na utjecaj i spregu visoke politike s elektroničkim medijima. No neće se razgovarati o uređivačkoj politici, objašnjavaju iz oba tabora, ali hoće o sprezi politike i pojedinih medija dugi niz godina, tvrde. Naravno, i jedna i druga strana žele pokazati kako ova sjednica nema nikakve veze s utjecajem aktualne politike na uređivačku politiku u medijima. Tvrde da je cilj – uvođenje reda i u medijski prostor.

Komentara 22

OB
-obrisani-
21:01 14.06.2011.

Hrvatski tisak i novinari su totalno u rukama desnicara i njihove pogresne politike vec 20 godina. Nije cudo sto je narod totalno misinformiran i zaveden..

KT
Karika Tura
21:12 14.06.2011.

Sasvim je demokratski da medij otvoreno kaže koga politički podržava. A ne da laže i podvaljuje.

OB
-obrisani-
13:39 15.06.2011.

Vecernji pripada SRBINU iz BECA,heheheheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije