Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI MJESECA NAKON POŽARA

‘J. Kosor i Čobanković su nam obećali kuću, ali od nje ništa’

17.06.2009.
u 19:54

Uskoro će i četiri mjeseca otkako nam je izgorjela kuća, a osim 60.000 kuna, koliko su skupili i poslali nam dobri ljudi, ništa od obećanja dvaju ministarstava nije ostvareno – požalio nam se Ivica Petrinjak, otac osmero djece čija je obiteljska kuća zbog dječje igre izgorjela početkom veljače ove godine, a nova obiteljska kuća od 140 četvornih metara, za koju je gradilište osigurala općina Sračinec u odvojku Mate Melinčeka, trebala je biti završena do kraja lipnja ove godine.

Možda i bez posla
– Za taj sam novac kupio cjelokupni materijal za obnovu stare kuće i uložio u kuću koju nam je unajmila općina, a koja je bila u lošem stanju. Bojim se i da ću ostati bez posla u Koki, gdje sam zaposlen na određeno vrijeme.

Na poslu sam istegnuo ligamente i već sam dva i pol mjeseca na bolovanju. Nisam to prijavio kao nesreću na radu, jer su mi i tamo obećali pomoć. No, pomoći niotkud, a sav sam novac potrošio i više nemam čime završiti izgorjelu kuću.

Petar Čobanković, ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, potpisao je odluku o darivanju građevnog materijala i radova za novu kuću, a ministrica i potpredsjednica Vlade 
Jadranka Kosor za opremanje dječjih soba i 10.000 kuna.



Ni općina Sračinec redovito ne plaća komunalije za kuću u najmu kako je bilo dogovoreno – nastavio je sa suzama u očima Petrinjak.

Darovi izazvali zavist
Prilikom posjeta obitelji, ministrica Kosor donijela im je odjeću, kao i namještaj koji su im slali građani. Petrinjak ističe da su im mnogi u selu jalni i u njihovoj nesreći i pišu zlonamjerna pisma ministarstvima koja su mu obećala pomoć. Djeci ne može omogućiti maturalno putovanje, a preko sindikata u Koki uzima na kredit suhomesnate 
proizvode kako bi ih prehranio.

Zbog teških materijalnih prilika, Centar za socijalnu skrb nije im vratio četvero djece koja su u udomiteljskim obiteljima.


Službenici nisu znali koliko traje skupljanje dokumentacije

Načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec kaže da je na novoj lokaciji trebalo obaviti parcelaciju, ishoditi sve potrebne uvjete, da je tek prije nekoliko dana ministarstvo Petra Čobankovića platilo vodni doprinos te da se nadaju da će ovih dana uspjeti ishoditi i građevinsku dozvolu. – Očito, ni državni službenici nisu znali dobro procijeniti koliko vremena treba dok se ne ishodi cjelokupna dokumentacija za gradnju nove kuće. Mi i dalje plaćamo najam i komunalije za kuću u kojoj sada stanuje obitelj Petrinjak – kaže načelnik B. Novoselec, a iz ministarstva Jadranke Kosor rekli su nam da su još 9. ožujka platili 10.000 kuna. (D. Pl.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije