Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. Kosor u vukovaru

J. Kosor: HDZ će se suprotstaviti preimenovanju Šuškove ulice

vukovar, kosor3
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/8
03.08.2010.
u 12:25

Premijerka je kod masovne grobnice na Ovčari položila vijenac, a kod prvoga bijeloga križa u zemlju simbolično zabola hrvatsku zastavicu.

– Ovim simboličnim činom još jednom smo dali do znanja svima i samima sebi da žrtvu branitelja Vukovara i žrtvu hrvatskih branitelja u oslobađanju Hrvatske nećemo nikada zaboraviti – rekla je premijerka Vlade RH Jadranka Kosor za svojega posjeta Vukovaru kada je podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata i kod masovne grobnice na Ovčari položila vijenac, a kod prvoga bijeloga križa, od njih 938 na groblju, u zemlju simbolično zabola hrvatsku zastavicu.

Odgovarajući na upit novinara, premijerka je najavila da se neće štedjeti na vojsci kao i da je MORH pokazao razumijevanje za sve gospodarske projekte Vlade.
– O svemu vodimo računa, a posebno o stabilnosti Ustava. Krenuli smo i u jedan veliki projekt izrade oklopnih vozila za HV, dali prostora Đuri Đakoviću, ali i izlasku na treća tržišta – rekla je Kosor najavivši i da će se HDZ u Zagrebu oštro suprotstaviti najavama da Gojko Šušak, ministar obrane RH u vrijeme Oluje, ostane bez imena svoje ulice.

– To je više stranačko pitanje, ali mi ćemo se žestoko tome oduprijeti. Ministar obrane u ratnim godinama mora imati dostojanstveno mjesto u hrvatskoj povijesti kako to i zaslužuje i nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi. Tome ćemo se svakako suprotstaviti jer je riječ o Zagrebu s pozicije oporbene stranke, a s pozicije države i Vlade vodeći računa o povijesnim činjenicama. Još jednom je to prilika ponoviti kako su povijesne činjenice takve kakve jesu i svi ljudi trebaju dobiti svoje zasluženo mjesto pa i ratni ministar obrane Gojko Šušak – rekla je Kosor.

Uz premijerku u Vukovaru su danas bili ministri Tomislav Ivić, Branko Vukelić i Radovan Fuchs kao i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je izrazio veliko nezadovoljstvo.

– Prestala su i obećanja. Prije je bilo barem obećanja, a sada više nema ni toga. Još ih samo datumi tjeraju da se sjećaju nekih događaja. Datumi se ne zaboravljaju jer postoje profesionalci koji ih podsjećaju na njih. Kad ih podsjete na neki bitan datum, oni dođu i odu i onda sve opet završava na sljedećem datumu – rekao je Sabo.

Nije bilo prilike ni da se porazgovara o problemu komaraca i molbi da se Vukovaru financijski pomogne za zaprašivanje avionima.

– Ne znam je li ikada ijedan premijer prespavao u Vukovaru iako imamo sve uvjete za to. Trebali bi ostati, prošetati gradom navečer pa doživjeti tu najezdu. To se ne može prepričati – rekao je Sabo dodajući da je ipak očekivao da će imati prilike za razgovor s premijerkom o problemima Vukovara.

– Ne mogu ja kreirati državni protokol. Mi u Slavoniji imamo neke svoje običaje, a možda u Zagrebu imaju neke druge običaje – ironično je zaključio Sabo.

Komentara 627

Avatar mliniški
mliniški
13:36 03.08.2010.

Sramota da nakon polaganja vijenaca novinari pitaju a premijerka odgovara o pokvarenoj politici, o ulicama i alejama itd. Nemamo mi dostojanstva. Sada su ulice i aleje zasjenili počast poginulima i odavanje počasti.Stidim se.

OB
-obrisani-
13:45 03.08.2010.

evo jura da ti ponovim post koji govori o tvom podpresjedniku vlade uzelcu jura 911 ako sam ja bleso jer moj hsp koalira na lokalnoj razini sa hrvatima iz sdp-a a što si ti ako tvoj hdz koalira na razini države sa sdss, čitaj četniciima tvoja vlada je dala 3 miljijuna ako se nevaram za obnovu četničkog spomenika

OB
-obrisani-
13:36 03.08.2010.

kosuljacrna..i ti si mali omladinac..tko cuva spomen na ministra Šuška??? sdp ??Daj bleso blesavi tvoj hsp koalira sa sdp-ovcima kako bi ostvarili neke interese..glas za hsp je glas za sdp...to ste vi..toliko tulavi da radite za neprijatelje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije