Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam

Izvozi 95 posto modula jer kod nas se traži 50 isprava

solvis
Marko Jurinec/PIXSELL
09.11.2010.
u 15:10

Primjer je dobre prakse devet osvijetljenih autobusnih nadstrešnica u županiji

Sajam obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo 2010. otvorit će se danas u sportskoj dvorani na Dravi, na kojem će svoje proizvode i projekte predstaviti četrdesetak izlagača. Među njima je i varaždinska tvrtka Solvis, koja u Gospodarskoj zoni u Brezju proizvodi fotonaponske module.

– Solvis ima 49 zaposlenih, a godišnji kapacitet visokokvalitetnih fotonaponskih modula je 20 MW – ističe izvršna direktorica sajma Jasmina Novak.

Dodaje da su oni pogodni za instalaciju na krov kuća, industrijskih objekata, natkrivanje parkirališta... Ako netko želi postaviti module na kuću, u Solvisu će mu napraviti sve, od idejnog rješenja do montaže, a uputit će ga i u održavanje.

– Zasad čak 95 posto proizvoda izvozimo, u Italiju i Njemačku, jer hrvatski građani, da bi to instalirali i koristili poticaje, trebaju prikupiti pedesetak dokumenata – kaže Jasmina Novak.

Stoga će, kako bi upozorili na nepotrebno opsežnu dokumentaciju, na sajmu održati niz predavanja o toj temi te o primjeni. Jedan je od primjera dobre prakse tvrtke Solvis to što su u Varaždinskoj županiji postavljeni moduli na autobusne nadstrešnice. A kako to mogu iskoristiti građani, postavljenim modulima pretvoriti Sunčevu energiju u električnu i usmjeriti je na brojna trošila u kući, smanjujući tako troškove u kućanstvu, moći će se od izlagača doznati na sajmu. Otvorenje je danas u 10 sati, uz modnu reviju udruge Evolution, a ulazak se građanima ne naplaćuje, a ni predavanja i savjeti. Sajam se može posjetiti danas od 10 do 19 te sutra i u petak od 10 do 18 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije