Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Kozjak

Izvlačio od Hrvata novac lažno se predstavljajući kao urednik nepostojeće televizije u Frankfurtu

Zatvor
Foto: Martin Schutt/DPA/PIXSELL
06.04.2019.
u 19:47

Zbog ponavljanja ranijih radnji iz oblasti gospodarskog kriminala, samozvani urednik Hrvatske televizije Frankfurt završio u zatvoru.

Državno odvjetništvo iz Frankfurta na Majni, pododsjek Državnog odvjetništva sa težištem na gospodarski kriminal, poslalo je ovih dana službeni dopis za podnošenje kaznenih prijava protiv Darija Kozjaka. Kako se Kozjak nalazi u zatvoru u Mannheimu, gdje će ostati do 12. lipnja 2020.godine, zasad se obustavljaju istrage vezane za kaznene prijave podnesene protiv njega.

Među njima je i kaznena prijava koju je protiv Kozjaka podnio odvjetnik novinara Stipe Puđe, između ostalog, i „zbog povrede časti i ugleda“ te „zbog širenja neistina, uvreda i teških kleveta“. Prema obavijesti Državnog odvjetništva iz Frankfurta, Dario Kozjak je osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora „zbog ponavljanja gospodarskog kriminala po optužbi od 30.01.2017. od strane AG Hanau – poslovni broj 1140 Js 15620/15.“.

O kakvoj optužbi te o kakvom ponavljanju gospodarskog kriminala se radi iz frankfurtskog Državnog odvjetništva nisu precizirali. Tako podnositeljima kaznenih prijava i pokretačima sudskih procesa protiv Kozjaka, ostaje čekati dok on ne bude pušten s izdržavanja kazne jednoipolgodišnjeg zatvora kako bi nastavili započete procese.

Dario Kozjak se već duže vremena lažno predstavljao kao urednik i vlasnik nepostojeće Hrvatske televizije Frankfurt i Hrvatskog radija Frankfurt.

Putem svojih Facebook stranica i nekoliko mail adresa koje su nosile ime u stvarnosti nepostojeće Hrvatske televizije i radija iz Frankfurta, Kozjak je slao izmišljene informacije i teške klevete na račun onih koji su pisali o njegovim prevarama i manipulacijama. Nakon podnesenih kaznenih prijava protiv Kozjaka, njemačka policija iz Savezne države Hessen ga je mjesecima pokušavala naći na ranije prijavljenim adresama u Frankfurtu, Maintalu i Hanauu. Na kraju su ga pronašli, a sud u Hanauu ga je osudio ne zbog podnesenih kaznenih prijava već zbog ponavljanja ranijih radnji iz oblasti gospodarskog kriminala.

Komentara 4

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:20 07.04.2019.

Puno važnije vjesti kako Lepa Brena krade struju nema ? Brena i Boba su uz pomoć specijalnog magneta ‘šokatora’ onesposobili elektroničko brojilo na lokalu Irish pub, zbog čega su mjerači prikazivali da je potrošnja struje manja od stvarne. Živojinovići suu struju krali godinu i pol i tako su oštetili Elektroprivredu Srbije za više od 300.000 kuna - pisao je Informer.

DU
Deleted user
20:13 06.04.2019.

izvlačio od Hrvata novac lažno se predstavljajući kao urednik nepostojeće televizije u Frankfurtu hdz i crkva godinama izvlače novac od hrvata lažno se predstavljajuć kao patrioti i katolici koji se bore protiv ,,komunjara,, i ,,crvenih,, a u stvari su ekspozitura najvećih komunjara u hrvatskoj,škegre,valentića,šeksa,......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije