Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Ivo Sanader ostaje u Remetincu!

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
26.08.2015.
u 14:50

Sud je odbio zahtjev obrane da se Sanaderu ukine istražni zatvor. Sud smatra da nisu istekli maksimalni rokovi

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da Ivo Sanader ostaje u istražnom zatvoru.

Sud je odbio zahtjev obrane da se Sanaderu ukine istražni zatvor smatrajući da nisu istekli maksimalni rokovi. To znači da Sanader do daljnjeg ostaje u pritvoru.

- Ured se protivio prijedlogu obrane za ukidanje istražnog zatvora. Smatrali smo da je isti neosnovan i predložili smo da se takav prijedlog odbije. Sud je takvu argumentaciju prihvatio i donio odluku za koju smatramo da je u skladu sa stanjem u predmetu i da je u potpunosti utemeljena u zakonu - rekao je Vjekoslav Tolnaj, zamjenik ravnateljice USKOK-a.

- Izvanraspravno vijeće je odbilo prijedlog obrane Ive Sanadera za ukidanjem istražnog zatvora i pritom se rukovodilo činjenicom da se, prema dosadašnjoj sudskoj praksi, istražni zatvor u različitim predmetima ne može zbrajati kao što se prema ustaljenoj praksi Vrhovnog suda u istražni zavor ne može uračunavati vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora kao i vrijeme provedeno u ekstradicijskom zatvoru - objasnio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Branitelji Ive Sanadera, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, tražili su da se Sanadera pusti na slobodu uz obrazloženje da u pritvoru ne može biti najdulje tri godine i devet mjeseci. Smatrali su da bi se Sanaderu u maksimalni pritvor trebalo računati sve vrijeme koje je proveo iza rešetaka – počevši od ekstradicijskog pritvora u Austriji, preko istražnog zatvora za Fimi mediju, obligatornog istražnog zatvora koji mu je određen nakon što je nepravomoćno osuđen za afere Hypo i Ina-MOL te izdržavanje kazne nakon pravomoćnosti te presude.

 

 

Žalba Tužiteljstva ne odgađa primjenu rješenja

Puštanje iz pritvora odvjetnici su zatražili nakon što je Ustavni sud Sanaderu ukinuo presude u slučajevima Hypo i Ina-MOL, za što će mu se ponovno suditi.

– Ako bi zahtjev obrane bio prihvaćen, Sanader bi bez odgode bio pušten na slobodu. Žalba Tužiteljstva ne odgađa primjenu rješenja – izjavio je ranije za HRT glasnogovornik  zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

>>Suđenje Sanaderu ulazi u top tri slučaja u mojoj karijeri. Težak je sa svih aspekata

>>Obrana traži od suda da Sanadera pusti iz Remetinca

Komentara 164

MS
martin.silkat
08:24 26.08.2015.

Branko Grčić i premijer Zoran Milanović su nassve građane RH jučer zadužili za 1,3 milijarde kuna, zbog uhljeba iz njegove partije koji parazitiraju po državnoj upravi! MVP nije uspio spasiti Tomislava Salopeka!? Nisu ima smanjili plaće!? Hoće li nakon izborara odgovarati za nerad i nesposobnost? Sanader, plaća danak svoje bahatosti! Milanović je nejgov najbolji učenik iz MVP-a!

PO
Polikarp
11:22 26.08.2015.

Turudić bi bio odličan sudac u - Sjevernoj Koreji!

AM
ameris
09:16 26.08.2015.

To što rade g.Sanaderu predstavlja najgoru vrstu sustavno-pravnog zlostavljanja.Za sva teža krivična djela kod kojih je zapriječena višegodišnja zatvorska kazna svuda se u uređenim državama nastoji š t o p r i j e donijeti pravomoćna presuda.Što se događa kodkod nas ? Ne humanosti i strukovnom nadmetanju nema kraja.Čovjek je potpuno zanemarljiv ,ostaju samo okrutni paragrafi i procedura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije