Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad malog aviona

Izumitelj i studentica poginuli u padu zrakoplova pokraj Neretve

pilotv2
16.05.2012.
u 09:46

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Stipi Vlahoviću Pači, izumitelju iz Komina, te studentici aeronautike

Mali zrakoplov jutros se srušio na obalu Neretve pokraj mosta nedaleko od Rogotina. U avionu privatne izrade bile su dvije osobe. Kako su nam potvrdili u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, obje su osobe poginule.

U zrakoplovnoj nesreći, kako neslužbeno doznajemo, poginuli su Stipe Vlahović Pačo, 57-godišnji izumitelj iz Komina, te 23-godišnja Matea Bebić iz Metkovića, studentica druge godine diplomskog studija aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti. Na preddiplomskom studiju bila je smjer civilni pilot, a ove je godine trebala diplomirati. Još nije potvrđeno tko je u trenutku nesreće upravljao avionom.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, pilot je stradao od prijeloma vratne kralježnice, a nesretna djevojka od frakture lubanje.

DUZS-ov Županijski centar Dubrovnik dojavu o nesreći primio je od građana u 8.40. Na mjesto događaja upućena je policija i pokrenuta je potraga za ostacima aviona. Zrakoplov je navodno pao u nasade mandarine na koje su poginuli bacali poljoprivredne mamce.

Policija osigurava mjesto događaja, a o svemu je obaviještena Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova u čijoj je nadležnosti istraživanje ove zrakoplovne nesreće, poručili su iz policije.

Stipe Vlahović Pačo bio je inovator i, prema pričama Kominjana, sam je napravio i sklopio zrakoplov u kojemu je poginuo. Priložena snimka prikazuje Paču kako zrakoplovom leti iznad Komina.

Priča se da zrakoplov nije bio registriran niti prijavljen Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe. Doznajemo da su njih dvoje krenuli bacati sterilne mušice na nasade mandarine kada se dogodila nesreća.

Tijela unesrećenih bit će poslana na obdukciju, a zrakoplov će izuzeti, utvrditi njegove tehničke karakteristike i sve ostalo što bi trebalo rasvijetliti uzrok nesreće. Sve to navodno će trajati mjesecima jer je najvjerojatnije riječ o samogradnji.

>>Jeste li bili u blizini nesreće? Ako imate informacije o nesreći ili fotografije nesreće, javite nam se na e-mail: vecernji@vecernji.hr

Komentara 28

MO
mozel
10:18 16.05.2012.

Mali zrakoplov srusio se u Neretvu pokraj mosta preko Rogotina. Bio sam puno puta u Rogotinu ali nikada nisam vidio da ima most preko njega,Mozda je autor mislio napisati pokraj mosta na Neretvi kod Rogotina pa nije uspio pronaci skladno da napise.Ali nije vazno neka bude most preko Rogotina.

JK
jurica.kovač
13:03 16.05.2012.

Pače počivao u miru božijem

OB
-obrisani-
09:58 16.05.2012.

Dali je ovaj imao dozvolu za preletanje preko RH-e....................??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije