Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKARSKA

Izrešetana kuća bivšeg slovenskog reprezentativca: 'To je bio rat'

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
20.03.2019.
u 08:40

Policija još uvijek provodi istragu i ne žele iznositi detalje o ovom slučaju koji je potresao stanovnike Makarske.

Prije nekih tjedan dana dogodila sepucnjava na kuću bivšeg slovenskog reprezentativca Dina Laliča u Makarskoj, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako piše Slobodna do pucnjave je dolazilo dvije noći zaredom i to u noći s 11. na 12. ožujka te s 12. na 13. ožujka. Prvu večer je navodno ispaljeno 6 do 7 hitaca, a drugu večer 12 do 13 metaka. Srećom žrtava nema, ali prema dostupnim informacijama u kuću su tri dana nakon pucnjave trebali doći gosti.

- Da jesam li čuo pucnjavu?! To je bio rat, i sigurno se nije pucalo iz pištolja, već iz nečega jačega, možda snajpera ili kalašnjikova, ali je bila pojedinačna paljba, a ne rafalna. Vidite i sami, mecima su probijene grilje, stakla, namještaj i štokovi od vrata. Prvu večer pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugu večer oko 2.30 sati i to 12 do 13 metaka. Pucali su iz šume udaljene niti pet metara od kuće odakle je policija pokupila čahure i "češljala" teren - govori jedan od svjedoka.

Kuća je u vlasništvu Dina Laliča i njegova oca, a nogometaš je u njoj boravio najčešće tijekom ljeta. On je javnosti poznati kao jedan od aktera afere Offside koja je otkrivena prije 9 godina i koja je otkrila namještanja rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama zbog čega su na kraju uhićeni nogometaši i djelatnici klubova Croatia Sesvete, Varteksa i Međimurja.

Na kući su vidljivi tragovi razbijenih prozora, kao i propucanog stakla i namještaja, a navodno se pucalo iz poluautomatske puške

Lalič je novinare uputio policiji rekavši da oni istražuju i da on ne smije ništa govoriti. Ne zna u koga da sumnja jer tu ni ne živi.

Policija ne otkriva previše detalja i samo su poručili da je "kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajem u tijeku" i da će po njenom završetku obavijestiti javnost o zaključcima.

Zapalio se ZET-ov autobus kod Velike Gorice

Komentara 1

DU
Deleted user
09:10 20.03.2019.

Možda se Jošku Jorasu pokvario gps pa brani Sloveniju u Makarskoj... 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije