Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog povratka Assada

Izrael ukida humanitarnu pomoć Sirijcima

Raqqa, Sirija
Foto: Reuters/Pixsell
14.09.2018.
u 00:15

Izrael je pomagao u hrani, medicinskoj opremi, lijekovima, šatorima, generatorima, gorivu i odjeći

Izraelska vojska je u četvrtak priopćila da službeno završava operaciju "Dobro susjedstvo" koja se sastojala u slanju humanitarne i medicinske pomoći tisućama Sirijaca na dijelu Golana koji je okupirao Izrael.

"Humanitarna pomoć se završila povratkom sirijskog režima (predsjednika Bashara al-Assada) na jug Sirije" koja je u ratu, piše u vojnom priopćenju.

U zadnjih pet godina 4.900 sirijskih civila, među kojima 1.300 djece liječilo se u izraelskim bolnicama a 7.000 pacijenata pružena je pomoć u poljskoj bolnici postavljenoj blizu crte razgraničenja na Golanu.

Izrael je pomagao u hrani, medicinskoj opremi, lijekovima, šatorima, generatorima, gorivu i odjeći, dodaje se u priopćenju.

No od početka rata u Siriji 2011. Izrael je odbijao primiti sirijske izbjeglice.

Izrael je 1967. zauzeo veći dio Golanske visoravni koju je anektirao 1981. Međunarodna zajednica nije nikad priznala tu aneksiju.

Ključne riječi

Komentara 11

ZI
zimerman
06:12 14.09.2018.

Super potez od Izraela , tek sad će saznati da im je u stvari Izrael nekada pomagao .

ST
stjepanhrvat
07:37 14.09.2018.

Jedinia normalna i humana država na bliskom istoku je Izrael a ovo ostalo je najveće smeće ljudskog roda.

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
06:08 14.09.2018.

Nije Izrael pomagao nikakve civile , nego je ljecio ranjenike mnogobrojnih teroristickih organizacija koje su se borile protiv sirijske vojske, a bile su naoruzavane i finansirane od Amerike i EU. Sad mogu svi zajedno da podudlaju Asadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije