Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Izrael stavio Hrvatsku na zelenu listu, Austrija i Njemačka još nisu sigurne

Passengers wearing masks push trolleys at the departures terminal at Ben Gurion International Airport, in Lod, near Tel Aviv, Israel
Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.08.2020.
u 17:57

Izraelski državljani po povratku ne moraju u samoizolaciju

Dok druge države stavljaju ili prijete da će staviti Hrvatsku na crvenu listu, Izrael radi suprotno. Danas je tamošnja vlada odlučila da izraelski državljani od sada mogu slobodno putovati zrakoplovom u Hrvatsku, Bugarsku i na neke grčke otoke te da po povratku neće morati u obaveznu samoizolaciju.

Dan ranije je Ministarstvo transporta objavilo kako su Ministarstvu zdravstva poslali osvježenu listu zemalja u koje Izraelci mogu putovati bez ograničenja, no lista je finalizirana tek danas.

Očekivalo se da će na zelenoj listi biti, između ostalih, Austrija, Njemačka, Finska, Mađarska, Letonija i Litva, no te države naposljetku ipak nisu uvrštene na popis sigurnih zemalja. 

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stefj
18:02 13.08.2020.

I onda neka mi netko ne prica da to nije cista politika. Jasno je postalo onaj tren kada nas je Nizozemska stavila na crvenu listu...

BR
Branitelj2020
21:12 13.08.2020.

Jupiii. To će nam jako puno značiti kada na sutra Slovenija stavi na crvenu listu.

DU
Deleted user
18:26 13.08.2020.

što ne postoji pravilo po kojem pojedina regija unutar države bude na crvenoj listi ukoliko je 20 i više zaraženih dnevno na 100000 stanovnika, nešto kao u ostatku EU članica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije