Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jerihon

Izrael oduzeo velike komade zemlje na okupiranoj Zapadnoj obali

izrael
Foto: Reuters/PIXSELL
15.03.2016.
u 15:42

Voditelj palestinske pregovaračke skupine Saeb Erekat pozvao je međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael kako bi prestao oduzimati zemlju.

Izrael je oduzeo velike komade zemlje na okupiranoj Zapadnoj obali pored Mrtvog mora i palestinskog grada Jerihona, objavio je izraelski vojni radio u utorak.

Izraelski pokret Mir sada, koji se protivi izraelskim naseljima na teritoriju osvojenom u ratu 1967. rekao je da prijavljena zapljena 234 hektara  predstavlja najveću konfiskaciju zemlje na Zapadnoj obali u zadnjih nekoliko godina.

Skupina je rekla da su planovi za proširenje židovskih naselja i izgradnju turizma i drugih komercijalnih sadržaja u tom području već u izraelskim nacrtima.

Voditelj palestinske pregovaračke skupine Saeb Erekat pozvao je međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael kako bi prestao oduzimati zemlju.

Većina zemalja smatra da su izraelska naselja na Zapadnoj obali i Istočnom Jeruzalemu nezakonita i da su prepreka miru.

Izrael kaže da namjerava zadržati velike dijelove naselja u svakom budućem mirovnom dogovoru s Palestincima.

>> Izraelska vojska ubila trojicu Palestinaca u dvama odvojenim napadima

Komentara 61

ST
stomugromova
16:44 15.03.2016.

Pa ćifuti su se namjeravali proširiti na sirijski teritorij,nakon što je ta država trebala biti uništena i raskomadana,što su Rusi spriječili.Od okupirane golanske visoravni pa još puno dalje.To je i bio jedan od glavnih motiva arapskog proljeća,koje je planirano u Izraelu,isto kao napad na Irak i Libiju.

Avatar Abcd....
Abcd....
20:49 15.03.2016.

Car Putin im poremetio planove u Siriji pa se sada rezim iz Tel Aviva izivljava nad civilima.

DU
Deleted user
22:29 15.03.2016.

Nema većeg zla od judeomasonskog Zla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije