Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi preliminarni podaci

Izrael koji masovno cijepi Pfizerovim cjepivom objavio odlične vijesti

Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccination in New York
Foto: YUKI IWAMURA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
26.01.2021.
u 09:32

Izraelci Pfizeru svaki tjedan šalju podatke o kampanji cijepljenja stanovništva, u skladu sa sporazumom o suradnji koji bi mogao pomoći ostalim zemljama da prilagode vlastite načine i tempo procjepljivanja

Preliminarni podaci koje je u ponedjeljak objavio HMO Maccabi, druga vodeća izraelska osiguravateljska agencija, pokazuju da se manje od 0,01 posto, odnosno samo 20 osoba od 128.600 onih koje su primile obje doze Pfizerova cjepiva, nakon nešto više od tjedan dana zarazilo koronavirusom, piše Reuters.

Izrael je trenutačno među svjetskim liderima kad je posrijedi brza kampanja cijepljenja protiv koronavirusa. Građani su prve doze cjepiva počeli primati već 19. prosinca. Izraelci Pfizeru svaki tjedan šalju podatke o kampanji cijepljenja stanovništva, u skladu sa sporazumom o suradnji koji bi mogao pomoći ostalim zemljama da prilagode vlastite načine i tempo procjepljivanja.

Video: Još nema popuštanja mjera. Božinović: “Najgora je opcija da se nešto naglo otvori pa onda naglo trebate zatvoriti.”

Stručnjaci iz HMO Maccabija kazali su da je riječ o preliminarnim podacima, no da su brojevi ohrabrujući. 

Od 20 zaraženih osoba, polovica ih je bolovala od kroničnih bolesti. Svi su pokazivali tek blage simptome, poput glavobolje, kašlja, opće slabosti i umora, no nitko od cijepljenih nije hospitaliziran niti je imao temperaturu višu od 38,5 Celzijevih stupnjeva. Većina ih je testirana na COVID-19 zbog kontakta s osobom kod koje je potvrđena zaraza.

Anat Ekka Zohar, direktorica Odjela za informatičko i digitalno zdravstvo u HMO Maccabiju, rekla je da će služba nastaviti nadzirati iste pacijente kako bi se utvrdilo imaju li i dalje samo blage simptome ili će se kod njih eventualno razviti neke komplikacije.

Više od 2,6 milijuna Izraelaca dosad je primilo prvu dozu cjepiva, a oko 1,2 milijuna cijepljeno je objema. Izrael ima oko 9 milijuna stanovnika. Izraelske vlasti izvijestile su o oko 600.000 slučajeva zaraze koronavirusom i o 4478 smrtnih slučajeva od početka izbijanja pandemije.

Ključne riječi

Komentara 30

CA
car100
11:01 26.01.2021.

zašto je onda jučer u Izraelu novi rekord od 16 tisuća zaraženih?

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:03 26.01.2021.

Prijevara tece po planu... Kad od ljudi stvoris krdo ovaca glinenog mozga, onda mozes ocekivati i imunitet krda, bez tih otrova koji mijenjaju ljudski genom! Kako li ce im novorodjena djeca izgledati za koju godinu? Pacovi kazu da se nece cijepiti dok se eksperimenti na ljudima ne zavrse...!

AA
aabbcc
15:03 26.01.2021.

Pa i nije im tako los taj imunitet u prvih 7-dana, 4-i vakcine mjesecno 100% sigurni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije