Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri snažne eksplozije

Izrael ispalio projektile na sirijski vojni objekt u blizini Damaska

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
05.12.2017.
u 07:29

Izrael je u prošlosti ciljao položaje Hezbollaha u Siriji, koji se uz potporu Irana borio protiv sirijske vojske.

Sirijski državni mediji objavili su jučer da je Izrael ispalio rakete na sirijski vojni objekt u blizini Damaska, ali su sustavi protuzračne obrane uspješno presreli tri ispaljena projektila.

Državna tiskovna agencija SANA objavila je kako su se napadi dogodili u ponedjeljak u 11.30 po lokalnom vremenu a svjedoci su izjavili kako su se čule tri snažne eksplozije te vidio gusti dim iznad područja Jamraya.

Izrael je u prošlosti ciljao položaje Hezbollaha u Siriji, koji se uz potporu Irana borio protiv sirijske vojske.

U subotu su sirijski državni mediji objavili da su izraelske rakete pogodile vojne ciljeve južno od Damaska, dok je u rujnu Izrael napao sirijske vojne objekte za koje se vjeruje da su povezani s proizvodnjom kemijskog oružja.

Izraelska vojna glasnogovornica nije htjela komentirati ta izvješća.

Komentara 25

Avatar nekakav
nekakav
07:46 05.12.2017.

dal budete sa isto takvim razumijevanjem i bez neke osude napada na drugu zemlju, prenosili i vijesti kad netko bude i izrael počeo napadati? ono, objektivni, neovisni mediji... na siriju su svi navalili, a izrael će očito morati dobiti porciju, nešto slično kad ih je hezbolah prije desetak godina natamburao. ajd, gdje ste sad vi pravednici, jedna zemlja je napadnuta, izrael je okupirao dio te zemlje, i nikom ništa? pa dokle više?! dal ćete sa isto takvim razumijevanjem i okretanjem glave biti kad u jednoj ne baš tako dalekoj budućnosti, taj dio svijeta bude mijenjan, pa će dio izraela biti okupiran? dvoličnost se na kraju ipak obija o glavu.

Avatar zong
zong
10:03 05.12.2017.

Slabe sirijsku vojsku u namjeri da se rat u Siriji prolongira. Ako nekome paše ono ludilo dole onda je to Izrael... njima ne treba jedna jaka susjedna arapska zemlja, njima paše da su im susjedi u rasulu, onda mogu raditi šta hoće s njima...

MX
Mister X
11:14 05.12.2017.

Stari osvajači dijela Sirije Izrael ispalio projektile na sirijski vojni objekt u blizini Damaska, Da pokaže kako Putin ne može da štiti Siriju ni u samom centru moči Putina .. Zašto svi pričaju u Siriji da nije slučajno pod-dogovoren odnn od Amerike da pokaže tko je gazda tamo a i da se podsjeti tko ima prave saveznike . Da prisustvo Putina je samo tamo da malo kao i oni nešto smiju da se pripuca protiv njima od NATO određenih meta terorista Vidimo da če sad red i poredak i dalje kad su (islamisti ) potučeni preuzeti nedodirljivi- gazda sveg susjedstva Izrael !! Mene je jako čudilo bilo mi nejasno nisam shvatio kao dijete zašto Hitler ima toliku mržnju protiv Židova ... Vidimo zdrava muška demokratska stajališta" da tamo gdje se ratuje da ima svako pravo da ispljuje svoje rakete iako na njega ne lete . Putin ne zna ništa i nije naučio da je red da se vidi i potvrdi da ispali po koju na područje Ukrajine za koju tako i tako dobiva sankcije kao zadnji magrac ! Takve poteze demokrati ne komentiraju jer to to čin provokacija ili izazivanje da se netko počne da brani sa protunapadima bi trebala biti normalna reakcija ! ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije