Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domišljati prevarant

Izradio lažni bar kod, zalijepio ga na proizvod koji je potom umjesto 2300 platio 500 kuna

Fiskalna blagajna
Foto: ilustracija
19.05.2020.
u 11:08

Kada je treći put krenuo ponoviti tu istu prevaru u istoj trgovini blagajnici su ga prepoznali i pozvali policiju

Mora se priznati da je 49-godišnjak kojeg je zagrebačka policija prijavila za niz kaznenih djela bio poprilično domišljat. Osim za više prevara i pokušaj prevare sumnjiči ga se i za, kako kaže policija, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega.

Odnosno za krivotvorenje bar kodova, a to je od siječnja do 9. veljače napravio najmanje četiri puta. Policija ga sumnjiči da je neovlašteno izradio najmanje tri kopije bar koda, a osim njega izradio je i lažnu cijenu za visokotlačni perač, koji je prema lažnom bar kodu koštao 500 kuna. 

Krivotvorine je 49-godišnjak, kako se sumnja, potom 9. veljače i 11. travnja 2020. uporabio kao prave. Došao je u trgovinu u Gospodskoj ulici u Donjem Stupniku te je krivotvorenim znakom označio visokotlačni perač istog proizvođača, no drugog modela čija je cijena bila 2300 kuna.

Proizvod je zatim predao blagajnici, pa je ona očitala lažni bar kod, a on je umjesto 2300 kuna visokotlačni perač platio 500 kuna. U toj je trgovini to napravio dva puta, čime si je pribavio korist od 3600 kuna.

Istu je prevaru pokušao napraviti i 14. travnja u istoj trgovini u 12.50, no ovaj put su blagajnici shvatili o čemu je riječ, pa su ga zadržali do dolaska policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije