Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavite online

Izrađena aplikacija za prijavu štete od potresa, ovdje je možete popuniti

Potres u Kašini
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
23.03.2020.
u 09:09

Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je kako je GDi za njih izradio aplikaciju preko koje građani mogu prijaviti štetu

Za sve one koji su pogođeni potresima u Zagrebu izrađena je i aplikacija 'Prijava za pregled građevina nakon potresa'.

Naime, Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je kako je GDi za njih izradio aplikaciju preko koje građani mogu prijaviti štetu.

Građani je mogu popuniti na poveznici https://arcg.is/1vafny0.

– Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite su radili cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka – priopćeno je iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Potres u Kašini
1/31

Jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom. Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji  i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika.

VIDEO Trenutak potresa uhvaćen kamerom u crkvi u Remetama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije