Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALAZI SE U ISTRAŽNOM ZATVORU

Iznuđivao djevojku, tjerao ju da svoj novac troši na njegove potrebe

zatvor
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
26.11.2019.
u 21:49

Protiv 45-godišnjaka je izdan europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je uhićen u Njemačkoj i izručen nadležnim hrvatskim tijelima, te se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Za iznudu je optužen 45-godišnjak kojem će na Općinskom sudu u Čakovcu suditi jer je od listopada 2015. do lipnja 2016. godine u Lopatincu i Makarskoj tražio od svoje 30-godišnje djevojke da troši svoj novac i imovinu za njegove potrebe i potrebe njegovog trgovačkog društva. Kad bi se suprotstavila i odbila učiniti što je tražio, fizički ju je i psihički maltretirao, tukao i prijetio da će ubiti nju i njoj bliske osobe.

Tereti ga se da je na taj način 30-godišnjakinju prisilio da plaća robu za potrebe njegovog trgovačkog društva vlastitim kreditnim karticama, a i sam je uzimao njezinu kreditnu karticu i na bankomatima s njezina računa podizao novac i kupovao robu za svoje poduzeće. - Tereti ga se da ju je prisilio i da zasnuje pretplatnički odnos s teleoperaterom uz kupnju mobitela koji je zadržao za sebe, preprodao ga i dobiveni novac zadržao, a račune za korištenje mobitela uopće nije plaćao - nabrajaju u DORH-u. Prisilio ju je i da proda svoje dionice telekoma i zlatni nakit, a novac preda njemu. Time ju je oštetio za najmanje 50.000 kuna.

Optužnicom ga se tereti i da je u studenom 2016. godine u Lopatincu tražio od zaposlenice u njegovom ugostiteljskom objektu da sklopi pretplatnički ugovor s teleoperaterom, a kad je to odbila, zaprijetio joj je fizičkim nasiljem i otkazom, pa je zbog straha ipak pristala. Sklopila  je pretplatnički ugovor na svoje ime, a mobitel predala okrivljeniku koji ga je zadržao i okoristio se za najmanje 5000 kuna.

Protiv 45-godišnjaka je izdan europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je uhićen u Njemačkoj i izručen nadležnim hrvatskim tijelima, te se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije