Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
194 10°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar Hrvatski domobran
  Hrvatski domobran:

  Riječani se trebaju riješiti komunizma i partije koji razara tkivo društva. Kad izaberu demokratsku vlast i hrvatska Rijeka će se početi oporavljati.

 • Avatar Gab Dissenter
  Gab Dissenter:

  Partija je tamo na vlasti od kamenog doba, tako da nije ni čudo.

 • Avatar NenadNikolicZagreb
  NenadNikolicZagreb:

  Slovenski recept izgleda najbolje. To je puno manjih središta u kojima su zadržane ili stvorene male industrije za mušku i žensku radnu snagu, prometno povezanih s lokalnim nešto većim centrom. Taj model Slovenija je izgradila još u Jugoslaviji, sačuvala nacionalnu ... prikaži još!u opstojnost i privukla prekogranično stanovništvo iz jugoslavenskih republika održavši pozitivan migracijski rezultat jer je i sama bila izložena migracijama u smjeru Austrije. Slično današnjem međimurskom modelu u Hrvatskoj. Primorsko-goranska situacija je nastala nebrigom i geopolitičkim faktorima. Propadanje industrije u samoj Rijeci je zbog svjetskih trendova i slabe prilagodljivosti gdje se brodograđevna industrija preselila u Koreju, Japan i Kinu a riječki prometni pravci su ostali neobnovljeni pa je primat preuzela luka Kopar s daleko lošijim prirodnim uvjetima. Zagreb je izložen ogromnom iseljavanju uglavnom školovanih obitelji ali to je maskirano doseljavanjem. Najveći poslodavac je lokalna uprava i država, središte korupcije velikih razmjera bez izgleda na pomak jer niti politički niti crkveni faktori nisu voljni riješiti se korupcije. U sjedištu nadbiskupije je izvedena i pljačka katoličke crkve od strane pripadnika crkve povezanim s generalima milijunašima ratnim profiterima, najveća u nekoj vjerskoj zajednici na ovim prostorima svih vremena. Tako da su sve društvene strukture izložene korupciji. Sam grad je izložen betonizaciji i mjesto je kratkotrajne sreće doseljenika koja sve kraće traje.

Još iz rubrike Vijesti

sud
ČETVORICA OPTUŽENIH

Sud oslobodio optužene za lažiranje podataka u stanici za tehnički pregled

Slavonski Brod: Predstavljanje knjige Frane Piplovića "Začetak hrvatskog oklopništva"
Obljetnica akcije

Dan kada su radnici Đure Đakovića svojim tijelima spriječili JNA da odveze tenkove iz tvornice

General practitioner vaccinates dose of the AstraZeneca coronavirus disease (COVID-19) vaccine in a doctors practice in Berlin
PROMIJENILI ODLUKU

Njemačka ponovno dopušta AstraZenecino cjepivo za sve dobi

2