Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ovo ne može biti to'

Unajmio sobu preko platforme Airbnb i nije mogao vjerovati što je unajmio

Amsterdam
Foto: Reuters
15.05.2019.
u 19:36

Ben Spiller htio je iznajmiti jeftiniju sobu u glavnome gradu Nizozemske, no taj pokušaj štednje pretvorio se u ne baš krasnu priču

Britanski turist i navijač Tottenham Spursa neugodno se iznenadio kada je otišao na gostovanje omiljenog mu klub u Amsterdam i tamo shvatio da je preko Airbnba rezervirao vrlo sumnjiv smještaj. Naime, njegova soba ispala je - kontejner, prenosi Daily mail.

Tražeći jeftin i donekle ugodan smještaj ovaj Otočanin naletio je na 100 funti vrijednu sobu za koju je na popularnoj stranici pisalo da je "čista kuća u Amsterdamu s privatnom kupaonicom".

- U taksiju smo nekoliko puta prolazili pored kontejnera gledajući gdje je iznajmljeni prostor. Mislili smo si: ovo ne može biti to - rekao je Britanac za nizozemske medije.

Nakon što su na kraju odlučili zaviriti u kontejner "čista kuća s privatnom kupaonicom" pala je u vodu. Tri madraca s prijenosnim WC bilo je sve što se nalazilo u tom neobičnom smještaju.

Britanac je tražio povrat novca, no zahtjev mu je odbijen. Ipak, Airbnb ga je refundirao sa 100 funti za kontejner i još 230 funti za sobu koju je iznajmio u hotelu.

Iznenađujuće ili ne, na kraju se ispostavilo da kontejner uopće nije imao dozvolu pa su ubrzo nakon te ne baš ugodne situacije turista konstruktori odnijeli "čistu kuću s privatnom kupaonicom".

Također, vlasnik nazvan Jacob također je izgubio profil na stranici.

Ovo nije prvi takav slučaj iznajmljivanja neobičnog smještaja. U londonskoj četvrti Peckham, proslavljenoj u legendarnoj seriji Mućke, jedan je građanin iznajmljivao krevet na parkirnom prostoru ispred niza garaža. Njegova cijena bila je nešto jeftinija od one nizozemske, samo 8 funti.

Dječak upitao ženu je li muškarac, njezina reakcija zgrozila je sve

Komentara 13

BR
Brankko
00:33 16.05.2019.

Unajmiiti--iznajmiti. U naslovu unajmio, ispod naslova htio iznajmiti. Onaj kojemu netko iznajmljuje sobu, stan..., taj iznajmljuje, tomu koji unajmljuje. Uzeti u najam. u-zeti u- najam.

VJ
Vitez_Jura
20:45 15.05.2019.

Ako nije znao što iznajmljuje, što bi tek bilo da je pokušao unajmiti nešto...

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
20:05 15.05.2019.

A gdje je fotografija, koja bi, recimo, bila dokaz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije