Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obersnel ju suspendirao

Izmjereno joj 1,81 promila: Nesreću na istarskom ipsilonu izazvala je riječka pročelnica

Vera Begić Blečić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
Autori: Hina, Vecernji list
16.08.2018.
u 16:31

Nesreća se dogodila sinoć oko 23.55 sati, a osim poginulog muškarca, još su tri osobe lakše ozlijeđene među kojima je i jedno dijete.

Tešku prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo 41-godišnji muškarac skrivila je pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić (36), neslužbeno doznaje portal Fiuman.

Glasnogovornica Grada Rijeke odgovorila je kako 'tu informaciju ne može potvrditi'.

Nesreća se dogodila sinoć oko 23.55 sati, a osim poginulog muškarca, još su tri osobe lakše ozlijeđene među kojima je i jedno dijete.

Do nesreće je došlo kada je 36-godišnjakinja, kojoj je kasnije izmjereno 1,81 promila alkohola u krvi, upravljala automobilom Peugeot riječkih registarskih oznaka dionicom autoceste Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru. Prvo je udarila jedan automobil kojim je upravljao 31-godišnji Slovenac, a potom je svojim automobilom udarila u zaštitnu ogradu. Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak.

Vozač je preminuo na mjestu nesreće dok su dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Inače, Begić Blečić već je izazvala prometnu nesreću pod utjecajem alkohola u lipnju prošle godine kada je i pobjegla s mjesta nesreće. Policija ju je pronašla pet sati nakon nesreće te joj je izmjereno 0,42 promila alkohola u krvi što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.

A riječki gradončelnik Vojko Obersnel iskazao je danas sućut obitelji i prijateljima vozača, koji je sinoć poginuo na Istarskom ipsilonu i najavio da će pročelnica Vera Begić Blečić, koja je, po svemu sudeći,  uzrokovala nesreću pod utjecajem alkohola, biti suspendirana do službenog završetka istrage.

"Kada istraga i eventualni ostali službeni postupci budu okončani, ovisno o rezultatima istrage i spomenutih postupaka, poduzet ću daljnje korake,"  izjavio je Obersnel.

„Prije svega želim izraziti sućut obitelji i prijateljima poginulog te zaželjeti brz i potpun oporavak ozlijeđenim osobama u stravičnoj nesreći koja se noćas dogodila u Istri. U nesreći je izgubljen život i nepovratno su promijenjeni životi osoba bliskih poginulom i strašno mi je žao zbog svega što se dogodilo“,  naveo je Obersnel istaknuvši da je sve što zna o nesreći doznao iz medija i da za sada nema službenu informaciju.

„No, po svemu sudeći, nesreću je pod utjecajem alkohola izazvala vozačica automobila riječkih registracijskih oznaka, odnosno pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić. Stoga će ona, do službenog okončanja istrage, biti suspendirana s mjesta pročelnice“, naglasio je Obersnel iskazujući još jednom  duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo.  

Komentara 211

Avatar Chupacabra
Chupacabra
17:10 16.08.2018.

Mogli ste napisati da je članica SDP-eja..... Inače vi uvijek objavite kada je netko "branitelj", "HDZ", "HSP", "u ime obitelji itd.... A sada je za vas ova samo "pročelnica"..... Haha.... Što vi mediji više na jugo-komunističko-lijevu zaštitu, narod više desno.... Samo nastavite tako ....

TA
tamanitelj
16:46 16.08.2018.

Obijeva alkoholicarska fifica, na opcini kazu da je svaki dan pijana kao majmun smece komunjarsko

DO
Donald
17:13 16.08.2018.

Kako je moguće da dotična, nakon 2017 skrivljene teške nesreće pod alkoholom, a očito bez međuvremenog dokaza da više ne pije, smije opet voziti auto ? Tu je jasna odgovornost suda, koji joj lani očito nije dosudio adekvatne mjere kontrole (tretman kod psihijatra, analizu kose). Tadašnji sudac je time isto tako odgovoran za ovo što se sada dogodilo. Pozivam ministarstvo pravosuđa da slučaj preispita i suspendira dotičnog suca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije