Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove pritužbe

'Izmislili su da otac nije bio vezan, a zaustavili su ga kad je već ušao u dvorište'

dobra policija skradin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.06.2016.
u 16:27

PP Belišće na novinske se naslovnice "popela" lani, kada je na Prekršajni sud poslala mladog fokloraša Branimira Čolakovića zbog bećarca koji je zapjevao na manifestaciji "Ljeto valpovačko"

Stižu nove pritužbe na rad i represiju osječko-baranjske policije, ovoga puta iz Belišća. Vozač tvrdi kako su ga slijedili do kućnoga praga, a potom "lažno optužili da nije bio vezan pojasom".

- Otac mi se vozio u ponedjeljak iz Belišća ka obližnjem selu, gdje je bila rutinska kontrola vozila. Policija je već zaustavila jedno vozilo, a otac se nastavio kretati. Nakon što je kontrola tog vozila završila, dva su se policajca zaputila u istom smjeru kao i otac. Nakon nešto manje od jednog kilometra, kada je otac već parkirao pred kućom, ugasio automobil i počeo otvarati dvorišna vrata, policajac je izašao, sustigao ga i zatražio prometnu i vozačku dozvolu – priča nam vozačev sin, želeći ostati anoniman. Policajac mu je kazao kako nije bio povezan te počeo ispisivati prekršajni nalog.

- No, otac je bio povezan, što je primijetio i susjed koji je stajao pred kućom i svjedočio nemilom događaju – navodi sin. Nakon rasprave s policajcem, otac mu je, nastavlja, ostavio dokumente i ušao u dvorište, ne čekajući ispisivanje prekršajnog naloga,

- Osim što je čista i licemjerna laž kako nije bio povezan, još je u zapisniku, odnosno prekršajnom nalogu navedeno kako ga je odbio potpisati isti, iako nije jer nije bio ni prisutan. Policajac je prekršajni nalog, vozačku i prometnu ostavio na očevom automobilu, za brisačem – opisuje.

Belišćanska policija, tvrdi on, konstanto provodi represiju.

- Ukoliko je netko prekršio zakon, tada se apsolutno slažem da treba biti kažnjen. A služenje ovakvim trikovima, omalovažanje, licemjerstvo i izmišljanje ispod je svake razine ponašanja – poručuje sin, dodajući kako poznaje jednog policajca koji "na posao dolazi u pripitom stanju".

Požalili su se i nadležnima, no u PU osječko-baranjskoj kažu kako još nisu dobili pismenu pritužbu, a kada stigne, ispitat će slučaj te odgovoriti u roku od 30 dana.

Inače, PP Belišće na novinske se naslovnice "popela" lani, kada je na Prekršajni sud poslala mladog fokloraša Branimira Čolakovića zbog bećarca koji je zapjevao na manifestaciji "Ljeto valpovačko". Prijavila ga je policajka Marija Iličić zbog spornih stihova "Aoj, mala, pi u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag..." jer je, kako ga se teretilo, vrijeđao službenu osobu te se ogriješio o spolnu ravnopravnost. Sud je "bećara" oslobodio jer nema dokaza kako se obraćao baš policajki Iličić. Ta presuda s početka studenog, pak, još nije postala pravomoćnom.

Komentara 6

ZD
zdepar
18:34 09.06.2016.

neki policajci tvrde da vide kroz zid od cigle, a sami sjede u birtijama i pišu registracije kojima će nakon nekog vremena po potrebi priktpiti neki prekršaj

OK
okvarbudovič
18:55 09.06.2016.

ako su usli u dvoriste bez naloga trebali su ih istjerati ko uljeze.

GA
galimberti
17:13 09.06.2016.

Taman da otac i sin kojim slucajem imaju snimku da su prilikom voznje imali pojas i prituze se Unutarnjoj kontroli proizisloj iz "skole" vrhunskog intelektualca Stjepana Jureneca, dobit ce odgovor da "postoji mogucnost da su pojasevi na snimci opticka varka".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije