Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Horvat:

'Između Kovača i Plenkovića, biram Plenkovića. Karamarko je dugo izbivao'

Darko Horvat
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
06.02.2020.
u 23:45

- Kandidature se predaju u ponedjeljak. Bit će još nekoliko razgovora i u ponedjeljak će sve biti jasno - kazao je Horvat na pitanje zašto njega nema u Plenkovićevom timu.

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat komentirajući neslužbene informacije da će u timu Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima u HDZ-u biti ministri Tomo Medved i Oleg Butković, župan Ivan Anušić i saborski zastupnik Branko Bačić, kazao je da su to neslužbene informacije. 

- Kandidature se predaju u ponedjeljak. Bit će još nekoliko razgovora i u ponedjeljak će sve biti jasno - kazao je u RTL Direktu Horvat na pitanje zašto njega nema u tome Plenkovićevom timu. Kazao je da će nakon kratkih konzultacija odlučiti hoće li on predati svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke. 

Komentirao je kandidaturu Mire Kovača za predsjednika HDZ-a. "On tu kandidaturu najavljuje jedno duže vrijeme. Između Kovača i Plenkovića, ja sam za Plenkovića", jasno je kazao Horvat koji je zajedno u Vladi bio i kada je predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade bio Tomislav Karamarko. Na pitanje o njegovoj mogućoj kandidaturu za predsjednika HDZ-a, Horvat je rekao da nikada nije rekao niti jednu rečenicu protiv Karamarka. 

- S njime sam korektno surađivao i u stranci i u Vladi. No rekao sam vrlo jasno u onom trenutku kada sam dao potporu Plenkoviću da je Karamarko dugo izbivao iz politike i nerealno je očekivati njegov povratak u politiku - kazao je Horvat te dodao da vjeruje u Plenkovićevu pobjedu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. 

Horvat je nedavno kazao da je vrijeme da Milana Bandića u Zagrebu zamijeni netko mlađi.

- Kad netko šest mandata uzastopno vodi grad kao što je Zagreb i bude jedan od ključnih aktera gotovo svih događaja unutar Hrvatske, mislim da se čovjek potroši i da se tom trenutku treba ipak malo mlađe krvi i nekakvih drugih ili drugačijih ideja", kazao je Horvat i da je teško pronaći snage za drugi, treći ili četvrti mandat - tvrdi Horvat.

Video - Horvat komentirao pobjedu Zorana Milanovića

Komentara 8

MA
Majkomoja
06:01 07.02.2020.

Ja tebe nikad nebi birao

CE
centirion
02:36 07.02.2020.

HDZ-u narod ne vjeruje!

PO
pounhartpa
09:26 07.02.2020.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije